Egy képen minden, amit a Nyugat és Ukrajna is el akart kerülni
Globál

Egy képen minden, amit a Nyugat és Ukrajna is el akart kerülni

Portfolio
Orosz katonák egy csoportja pózol Avgyijivka bejárta előtt, ráadásul nem is akármilyen fegyverrel: a felvételen ugyanis egy amerikai M2 Bradley lövészpáncélost vontatnak.

Úgy látszik újabb amerikai M2 Bradley-t sikerült kimenekíteni a harctérről Moszkva harcosainak, ez már a harmadik ilyen példány, amely keleti irányban hagyta el a harcteret. Az biztos, hogy az egyik páncélost korábban már vonatra rakták, a szerelvény azóta országos körúton van a „trófea” bemutatásával.

Ukrajna nagyon sokáig, mintegy másfél évig nem jutott modern nyugati páncélosokhoz – harckocsikhoz, gyalogsági harcjárművekhez, páncélozott csapatszállítókhoz -, ennek egyik fő indoklása az volt, hogy a NATO nem hagyhatja, hogy ezek a járművek orosz kézre kerüljenek.

A nyugati döntéshozók késlekedése vezetett oda, hogy Oroszország képes volt megfelelő védelmi vonalakat kiépíteni, amely végül sikeresen megtörte az ukránok 2023 nyári-őszi offenzíváját.

Avgyijivka pedig az ukrán védelem fontos kulcsvárosa volt, amelyet több, mint két év ostrom után sikerült az orosz erőknek bevenniük. A kisvárost „Donyecváros” kapujának is nevezték, ugyanis a szakadár köztársaság fővárosának előtelepülése.

A sors ironiája, hogy az említett település elvesztéséért többek között a késlekedő nyugati támogatást okolták – csak ez esetben nem a páncélozott járművek, hanem a tüzérségi lőszerek hiányoztak.

Címlapkép forrása: Reuters/Portfolio

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
urkajnai háború ukrán front oroszország percről percre frissítés