ISW: drámai változásokat hoz Oroszországban a pénteki terrortámadás
Globál

ISW: drámai változásokat hoz Oroszországban a pénteki terrortámadás

Portfolio
Egész Oroszországot megrázta a péntek esti terrortámadás a Moszkva melletti Krasznogorszkban. Az amerikai agytröszt, az Institute for the Study of War (ISW) szerint ez akár a Kreml politikájának megváltoztatásához is vezethet.

Az orosz törvényhozás gyors intézkedéseket rendelt el a drámai események következtében, elsősorban a bevándorlás szigorítására fektetik most a hangsúlyt. Mihail Sheremet, a Duma képviselője szerint a nyugati hírszerzés a külföldi munkavállalókon keresztül képes befurakodni az országba. Elmondása alapján ezt arra használják fel, hogy terrorakciókat szervezzenek és destabilizálják ezzel Oroszországot.

A képviselő szerint most Moszkvának nincs elegendő erőforrása a migránsokat megfelelően átvilágítani, mivel az ország az ukrajnai „különleges katonai hadműveletre” koncentrál.

A Duma elnökhelyettese, Vlagyiszlav Davankov szigorúbb intézkedéseket javasolt a migránsokkal szemben. Szerinte „zéró toleranciát” kellene alkalmazni azokkal szemben, akik a bevándorlást követő egy évben bármilyen bűncselekményt követnek el. Szerinte hosszútávon a munkavállalókat kiváltó automatizálási folyamatot is el kell kezdeni.

A péntek esti, eddig 137 áldozatot követő merénylet elkövetője négy tádzsik állampolgár volt, akik előzetesen munkavállalóként érkeztek Oroszországba. Az országban ezt követően idegenellenessé vált a közhangulat, ráadásul több millió munkavállaló dolgozik a posztszovjet államokból az orosz munkaerőpiacon.

Címlapkép forrása: Petr Kassin/Kommersant/Epsilon/Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Ukrán  légvédelem Odessza