Bekövetkezett, amitől mindenki tartott: modern amerikai fegyverek bukkantak fel veszélyes terroristák kezében
Globál

Bekövetkezett, amitől mindenki tartott: modern amerikai fegyverek bukkantak fel veszélyes terroristák kezében

Portfolio
Tegnap terrortámadást követett el egy pakisztáni haditengerészeti bázis ellen egy beludzsisztáni szeparatista csoport, helyszíni felvételek alapján úgy tűnik, Afganisztánban hagyott amerikai fegyvereket használtak.

Tegnap támadás ért egy pakisztáni haditengerészeti bázist Turbát mellett, az akciót a magát Beludzs Felszabadító Hadseregnek (BLA) nevező beludzsisztáni radikális csoport hajtotta végre. Az összecsapások során a pakisztáni hatóságok legalább négy fegyverest likvidáltak, holttesteikről és felszerelésükről fotókat rakott ki a pakisztáni haderő.

A képekkel kapcsolatosan érdekesség, hogy jól látható rajtuk, hogy a szeparatisták modern amerikai M16A4-es gépkarabélyokat használtak Longot hőoptikával, illetve volt náluk egy P540-1 típusú gránátvető is. A fegyvereket szinte biztosan Afganisztánból szerezték be.

FELKAVARÓ KÉPSOROK!

Az Egyesült Államok 2021 augusztusában vonult ki Afganisztánból, az evakuáció alatt gyakorlatilag teljesen összeomlott az afgán kormány és hadsereg, az uralmat a tálibok vették át az országban. Amerika nagy mennyiségű fegyvert hagyott hátra az országban, amely így az iszlamista radikálisok kezére került. Már ekkor világos volt, hogy az otthagyott nagy mennyiségű modern fegyver egy része külföldi terroristák kezében fog kikötni.

Pakisztán és a tálibok által uralt Afganisztán közt jelentősen leromlott a kapcsolat az elmúlt két év során, a tálibok vélhetően több radikális iszlamista mozgalmat is támogatnak az országban. Erről itt írtunk részletesen:

Címlapkép forrása: Daniel Berehulak/Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Dmitrij Medvegyev Vlagyimir Putyin Oroszország vagyonelkobzás