Oroszország nem kér a Svájc által felvázolt békéből
Globál

Oroszország nem kér a Svájc által felvázolt békéből

Portfolio
Oroszország képviselője szerint Svájc nem alkalmas az ukrajnai békefolyamat vezetésére. Moszkva szerint a svájci kezdeményezés, amely Oroszország részvétele nélkül zajlana, eleve kudarcra van ítélve, valamint kifogásolták, hogy Bern semlegességét is feladta az EU szankcióinak elfogadásával.

Egy magas rangú orosz diplomata kijelentette, hogy Oroszország nem látja reálisnak Svájc szerepvállalását az ukrajnai békefolyamatban. Ez a nyilatkozat akkor hangzott el, amikor Bern bejelentette egy magas szintű ukrajnai békekonferencia tervezését a közeljövőben. A svájci hatóságok szerint Oroszország valószínűleg nem vesz részt a kezdeti tárgyalásokon.

Gennagyij Gatilov, Oroszország állandó ENSZ-képviselője Genfben megjegyezte, hogy Moszkva nem lát lehetőséget arra, hogy Svájc ebben a kérdésben vezető szerepet töltsön be. Hozzátette, hogy az orosz részvétel nélküli svájci kezdeményezés kudarcra van ítélve. Gatilov hangsúlyozta, hogy bár Oroszország nem ellenezi a háború lezárását célzó tárgyalásokat, nem fog részt venni egy olyan országban rendezett tárgyalásokon, amely szerinte elvesztette semlegességét.

Svájc az Európai Unió által Oroszországgal szemben bevezetett szankciókat elfogadva befagyasztotta az orosz pénzeszközöket, összesen mintegy 7,7 milliárd svájci frank (8,53 milliárd dollár) értékben. Gatilov ezt "lopott pénzeknek" nevezte és úgy vélekedett, hogy Svájc ezzel aláásta semleges állam státuszát.

Viola Amherd elnök korábban azt nyilatkozta, hogy Svájc a BRICS-országcsoportot, az arab államokat és a globális dél országait kívánja meghívni a békekonferenciára. Kína jelezte, hogy fontolóra veszi a részvételt. Gatilov szerint a konferencia célja Volodimir Zelenszkij ukrán elnök békeformulájának támogatása lenne, amit Oroszország elfogadhatatlannak tart.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
tornado-oklahoma-amerikai-egyesult-allamok