Kimondták Washingtonban: van egy módja annak, hogy Ukrajna nyerje meg a háborút
Globál

Kimondták Washingtonban: van egy módja annak, hogy Ukrajna nyerje meg a háborút

Portfolio
Igencsak részletes elemzést közölt az amerikai Institute for the Study of War (ISW) arról, hogy Oroszországnak esélye sincs nyerni, ha a Nyugat teljes gazdasági és hadiipari kapacitását elkezdi felhasználni ahhoz, hogy Ukrajnát támogassa.

Az amerikai agytröszt elemzői úgy látják: Oroszország uralta le az információs színteret a világon, ezért gondolják egyre többen azt, hogy Ukrajna képtelen megnyerni a háborút. Az ISW főleg gazdasági mutatókra alapozva azt írja: ha a Nyugat elkezdi érdemben mozgósítani saját gazdasági és hadiipari kapacitásait, Oroszország stratégiai vereséget fog szenvedni.

Főleg arra hívják fel a figyelmet, hogy Amerika, Európa és a nyugatbarát ázsiai államok együttes GDP-je 63 billió dollár, ehhez képest az orosz GDP alig 1,9 billió dollár. Irán és Észak-Korea nem jelentenek gazdasági szempontból érdemi támogatást.

Az ISW szerint az Egyesült Államoknak egyrészt tudatosan kellene törekednie arra, hogy felvegye a harcot az orosz információs hadviseléssel, másrészt pedig jelentősen fokoznia kell Ukrajna támogatását. Minél többet késlekedik Washington, annál jobban felzárkózik Oroszország a fegyverkezési versenyben és annál kisebb lesz az esélye egy újabb háború elkerülésének.

Az ISW szerint a NATO-orosz eszkalációs kockázat csak nagyobb lesz, ha Oroszország nyer Ukrajnában.

Bár az elemzés nagyrészt az információs hadviselésről szól, a végén felsorolnak pár konkrét intézkedést, mellyel az Egyesült Államok szavatolni tudja, hogy az orosz haderő ne győzzön:

  1. Jelentősen növelni kell Ukrajna katonai támogatását, főleg azzal a céllal, hogy az ukrán haderőnek legyen ismét képessége támadóműveleteket folytatni.
  2. Támogatni kell az ukrán hadiipar fejlesztését és a nyugati hadiipar gyártóképességét is jelentősen növelni kell.
  3. Meg kell szüntetni a nyugati fegyverek használatára kirótt korlátozásokat, például azt, hogy nem lehet velük Oroszország területét támadni.
  4. Szankcionálni kell az olyan, nyugati országok szempontjából sem nélkülözhető vállalatokat, mint a Roszatom.
  5. A Nyugatnak tudatosan fókuszálnia kell arra, hogy azokat az ukrán képességeket támogassa, melyek harctéri aszimmetriákat használnak ki, például támogatni kell a drónképességet és a Fekete-tengeri hadiflotta elleni csapásmérő képességet.
  6. Tudatosan célba kell venni az orosz képességeket, érdekeket külföldön, például az Északi-sarkon, Afrikában.
  7. Washingtonnak mindent meg kell tennie azért, hogy Oroszország ne legyen képes erőt gyűjteni újabb támadásokhoz, illetve ne tudja manipulálni a nyugati közvéleményt.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
repülőgép amerika us air force