Megegyezett Ukrajna és India: visszaállítják a kapcsolatokat a háború előtti szintre
Globál

Megegyezett Ukrajna és India: visszaállítják a kapcsolatokat a háború előtti szintre

MTI
Arról állapodott meg pénteken az ukrán külügyminiszter Indiában, hogy visszaállítják az orosz-ukrán háború kitörése előtti szintre a kettejük közötti kereskedelmi és együttműködési kapcsolatokat. Közben Kijev igyekszik elérni, hogy maga mellé állítsa Újdelhit a háború lezárása érdekében.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter volt az első magas rangú kijevi vezető, aki a 2022. februári orosz invázió óta Indiába látogatott.

Újdelhi hagyományosan szoros gazdasági és védelmi kapcsolatokat ápol Moszkvával, és tartózkodott Oroszország bírálatától az ukrajnai háború miatt. Felszólította a két szomszédos államot, hogy párbeszéd útján, diplomáciai tárgyalásokon oldja meg a konfliktust, miközben rekordmennyiségű olcsó orosz kőolajat vásárolt.

"Különleges figyelmet szentelünk a béketervnek és a megvalósításához vezető következő lépéseknek" - írta Dmitro Kuleba az X-en, miután tárgyalást folytatott indiai kollégájával, Szubrahmanjam Dzsaishankarral.

Megállapodtunk az országaink közötti együttműködés helyreállításában az Oroszország által indított teljeskörű háború előtti szintre, és új ígéretes tervekről tárgyaltunk a kapcsolatainknak a következő szintre történő emelése céljából

- írta Dmitro Kuleba.

Szubrahmanjam Dzsaishankar közölte, hogy azonnali céljuk a kereskedem visszaállítása a korábbi szintre.

Ukrajna Oroszország részvétele nélküli csúcstalálkozót szeretne összehívni, amelynek célja a kijevi béketerv ismertetése lenne. Ez utóbbi felszólít egyebek mellett az orosz csapatok kivonására a területéről. Oroszország elutasította a kezdeményezést, mint kiindulási alapot.

A tárgyalások előtt Kuleba lapinterjúkban kijelentette, hogy

Kijev nem ellenzi az India és Oroszország közötti együttműködést, de felszólította Újdelhit, hogy álljon Kijev pártjára.

A Financial Times című brit lapnak úgy fogalmazott, hogy "India szoros kapcsolatai Oroszországgal elpárolgóban lévő szovjet örökségen alapulnak". "A feladatunk, hogy egyszerű üzenetet juttassunk el Újdelhinek" - mondta a Times of India című indiai angol nyelvű napilapnak.

Ha úgy döntenek, hogy Oroszország iránt kötelezik el magukat, vegyék figyelembe, hogy Ukrajna számára a +vörös vonal+ az oroszországi hadigépezet finanszírozása.

Kuleba lehetőséget kínált fel indiai cégek számára a háború utáni újjáépítésben, és közölte, hogy országa nehézgépeket kíván importálni Indiából.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kanyaró rubeola mumpsz vakcina