Sokkoló és váratlan csapást mértek az oroszok Ukrajnára
Globál

Sokkoló és váratlan csapást mértek az oroszok Ukrajnára

Portfolio
Súlyos károkat okozott az orosz hadsereg húsvéti drón- és rakétatámadása. Több helyen áramkiadások sújtják a lakosságot, miközben az orosz erők újra a lengyel határhoz közeli területeket támadtak vasárnap.

Oroszország Ukrajna déli és nyugati régióiban az energetikai infrastruktúrát vette célba, a drón- és rakétatámadás következtében a stratégiai jelentőségű Odessza városában több mint 170 000 háztartás maradt áram nélkül. Jelentős károk keletkeztek a nagyfeszültségű elektromos hálózatban, főleg a transzformátorállomásoknál, megbénítva a létfontosságú közműveket és sötétségbe borítva a lakott területeket – jelentették a helyi hatóságok és a DTEK áramszolgáltató a Bloomberg szerint.

Az áramellátás helyreállítására tett erőfeszítések részben sikeresek voltak, a nap- és szélenergiaforrások hozzájárultak az ellátás biztosításához. A helyzet azonban továbbra is bizonytalan, és a villamos energiától függő tömegközlekedési szolgáltatások leálltak.

Eközben az ukrán állami energiavállalat, a Naftogaz arról számolt be, hogy az éjszaka folyamán orosz erők újabb támadást intéztek az eszközei ellen, ami azonnali javításokat tesz szükségessé. A könyörtelen támadások ellenére a Naftogaz továbbra is teljesíti az ügyfelekkel szembeni kötelezettségeit, amint azt Olekszij Csernyiszov vezérigazgató egy nyilatkozatban kijelentette.

Az orosz támadások Odesszán kívül is folytatódtak: Ukrajna második legnagyobb városában, Harkivban is korlátozták az áramellátást. Az energiaügyi minisztérium nyilvánosságra hozta, hogy az áramszolgáltatók kénytelenek voltak óránkénti áramszüneti menetrendeket bevezetni, mivel a nagyszabású ellenséges támadások után az áramátviteli rendszer megsérült, az erőművek megsemmisülése miatt a helyi termelőkapacitás nem volt megfelelő.

Egy nyugtalanító eszkalációban Oroszország március 24-e óta harmadszor is csapást mért kritikus infrastruktúrára az Ukrajna és Lengyelország határához közeli Lviv régióban, célba véve egy közigazgatási épületet.

A támadások sorozata ellenére az ukrán légvédelmi erők hatékonyan működtek: 14 cirkálórakéta közül kilencet sikeresen elfogtak, és az éjszaka folyamán 11, ukrán területre irányított drónból kilencet leszedtek. Emellett Oroszország egy ballisztikus rakétát és egy irányított repülő rakétát is bevetett, tovább élezve a konfliktust.

Az újabb támadások fényében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megismételte a szövetségesekhez intézett sürgető felhívását, hogy az oroszok könyörtelen támadásával szemben újabb légvédelmi rendszereket kérjen. A létfontosságú katonai segítség miatt Zelenszkij hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok és az európai szövetségesek támogatására van szükség Ukrajna védelmi képességeinek megerősítéséhez és az orosz agresszió által jelentett fokozódó fenyegetés elhárításához.

Címlapkép: A videóból kivágott képernyőfelvételen látható, amint az orosz Déli Hadseregcsoport 13. BARS különítményének tüzérségi és támadó FPV drónok legénységei támadják az ukrán fegyveres erők állásait Artemovszk irányában 2024. március 29-én. A fotó forrása: Russian Defense Ministry/Anadolu via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború frontvonal percről percre ukrajna oroszország