Újabb halálos merényletet követtek el Izraelben
Globál

Újabb halálos merényletet követtek el Izraelben

Portfolio
|
MTI
Vasárnap reggel három izraeli megsebesült egy késeléses merényletben Beér-Sevában, a Negev-sivatag fővárosában - tájékoztatott az izraeli rendőrség. A támadót azonnal megölték. A Gázai övezeti fegyveres konfliktusban pedig hivatalos palesztin források szerint újabb hetvenöt palesztin vesztette életét vasárnap hajnalban.

Az izraeliek elleni támadás a Beér-Seva buszpályaudvarán történt. A 28 éves Nadzsi Abu Freh, aki a Rahat városban élő beduinok csoportjának egyik ismert tagja, egy késsel sebesítette meg könnyebben az izraeli hadsereg egyik tisztjét és két járókelőt. A támadót azonnal a helyszínen megölték, egy másik katona lőtte le – áll a rendőrség közleményében az MTI szerint.

A Gázai övezetben a Hamász elleni izraeli hadműveletek a hétvégén is folytatódtak. Az izraeli hadsereg és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat jelentése szerint négy magas rangú Hamász-terroristát öltek meg az övezet északi részén található Sifa kórház épületegyüttesében. Az elmúlt két hétben az ottani harcokban több száz fegyverest letartóztattak és több mint kétszázat megöltek az izraeli erők.

„Az elmúlt napon ismét több tucat terrorista vesztette életét az övezetben, és a légierő körülbelül nyolcvan célpontot támadott, beleértve épületeket és más terrorista infrastruktúrát” - közölte a hadsereg szóvivője vasárnap.

A Hamász fennhatósága alatt álló gázai egészségügyi minisztérium jelentése szerint a vasárnap hajnalban végrehajtott izraeli légicsapásokban legkevesebb hetvenöt palesztin vesztette életét.Izraelben bejelentették továbbá, hogy a gázai éhínség enyhítésére szombaton elindult a második segélyszállítmány a ciprusi Lárnaka kikötőjéből, csaknem négyszáz tonna élelmiszerrel. A ciprusi hatóságok Izraellel együttműködve tengeri folyosót hoztak létre, hogy megkönnyítsék az előzetesen átvizsgált rakományok eljuttatását az övezetbe.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Van egy hely, ahol máig nem ért véget a második világháború

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
abrams tank PUBLIC DOMAIN