Beismerte Izrael: rettenetes hibát vétettek Gázában
Globál

Beismerte Izrael: rettenetes hibát vétettek Gázában

Portfolio
Izrael elismerte, hogy tévedésből végrehajtott légicsapásban vesztette életét a World Central Kitchen hét munkatársa, akik élelmiszert szállítottak a Gázai övezetbe - közölte a Times of Israel.

Izrael kedden elismerte, hogy egy tévedésből végrehajtott légicsapás során véletlenül megölte az amerikai székhelyű jótékonysági szervezet, a World Central Kitchen (WCK) hét munkatársát, akik élelmiszert szállítottak a Gázai övezetbe..

A WCK bejelentette, hogy felfüggeszti tevékenységét azután, hogy a hétfőről keddre virradóan egy izraeli célzott csapás következtében három brit egy ausztrál, egy palesztin, egy lengyel és egy amerikai-kanadai alkalmazott vesztette életét.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök a történteket "tragikusnak" és "nem szándékosnak" nevezte, és ígéretet tett arra, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy hasonló esemény ne ismétlődhessen meg.

Az izraeli hadsereg kijelentette, hogy "a legmagasabb szinten" fogja vizsgálni az incidenst. A Haaretz jelentése szerint az Izraeli Légierő (IAF) három rakétát lőtt ki gyors egymásutánban három járműre.

Daniel Hagari ellentengernagy, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője angol nyelvű közleményben fejezte ki mély részvétét a WCK alapítójának.

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a WCK alkalmazottai az IDF által kijelölt, előre egyeztetett területen dolgoztak, a szervezet logójával ellátott autókkal.

Címlapkép: a WCK egyik találatot kapott autója a gázai tengerparton. A címlapkép forrása: Majdi Fathi/NurPhoto via Getty Images

RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
Izraeli vaskupola működés közben