Kijev legújabb döntése jelzi: komoly bajban van az ukrán haderő
Globál

Kijev legújabb döntése jelzi: komoly bajban van az ukrán haderő

Portfolio
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta azt a törvényjavaslatot, amely a mozgósítási korhatárt 27-ről 25 évre csökkenti, válaszul az ország hadseregének növekvő igényeire és a mozgósítás kiterjesztésére irányuló javaslatokra - jelentette a Sky News.

Az ukrán parlament honlapján közzétett információk szerint Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke, aláírta azt a törvényjavaslatot, amely a harci szolgálatra való (tehát nem sorkatonai) mozgósítási korhatárt 27 évről 25 évre csökkenti.

A törvényjavaslat előterjesztése eredetileg az előző év végén történt, amikor Zelenszkij elnök nyilatkozatot adott ki arról, hogy a hadsereg akár 500 000 ukrán mozgósítását is megfontolhatja. Ebben az összefüggésben elismerte, hogy ez a téma "érzékeny" kérdéseket vet fel.

A javaslat az ukrán törvényhozás februárban előzetesen jóváhagyta, majd továbbította Zelenszkijnek hivatalos jóváhagyás céljából.

Ukrajnában a sorkatonai szolgálatot 20 és 27 év között kell teljesítenie a férfiaknak, eddig ezt követően kerülhettek át a "mozgósítási korhatárba". Ugyanakkor az ukrán törvényhozás már tavaly jelezte azt, hogy a fiatalok döntő többsége 25 éves koráig teljesíti a sorkatonai kötelezettségeket, ezt követően pedig 27 éves korukig hivatalosan eddig nem voltak mozgósíthatóak.

Címlapkép forrása: Portfolio/Reuters

RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Izraeli vaskupola működés közben