Komoly támogatót kapott a főtitkár-jelölt: eldőlhetett, ki áll a NATO élére?
Globál

Komoly támogatót kapott a főtitkár-jelölt: eldőlhetett, ki áll a NATO élére?

Portfolio
Kaja Kallas észt miniszterelnök, aki maga is esélyes volt a NATO főtitkári posztjára, támogatásáról biztosította Mark Rutte holland kormányfőt, hangsúlyozva az Oroszországgal szembeni erős elrettentés és védelmi kiadások növelésének, valamint Ukrajna NATO-tagságának fontosságát - tudósított a Politico.

Kaja Kallas, Észtország miniszterelnöke, aki szintén jelöltje volt a NATO főtitkári posztjának, kifejezte támogatását Mark Rutte holland miniszterelnök jelöltségével kapcsolatban. Kallas hangsúlyozta, hogy egy erős NATO érdekében fontos az Oroszországgal szembeni világos álláspont, az elrettentő erő növelése, a védelmi kiadások emelése, Ukrajna tagságának támogatása és a földrajzi egyensúly megőrzése.

Rutte számára ez a támogatás jelentős előrelépést jelent, tekintettel arra, hogy Nyugat-Európán és Észak-Amerikán kívül nehezen tudott támogatókat szerezni.

Rutte helyzetét tovább erősítette egyik riválisa, Krišjānis Kariņš lett külügyminiszter lemondása egy repülési kiadási botrány miatt. Rutte továbbra is versenyben van Klaus Iohannis román elnökkel, aki Kelet-Európa perspektívájának előnyeit hangsúlyozva indított pályázatot.

A hétvégén Recep Tayyip Erdoğan török elnök feltételeket tárt elő Rutte pályázatának támogatásához, amelyek között szerepel a "nem uniós országok érzékenységének" figyelembevétele. Rutte jelöltségének legnagyobb ellenzője pillanatnyilag Magyarország.

Címlapkép forrása: Jonathan Raa/NurPhoto via Getty Images

RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
Merkava-IV-4-izrael-pancelos-harckocsi-tank