Máris választási csalást kiáltott a török ellenzék
Globál

Máris választási csalást kiáltott a török ellenzék

MTI
Törvénytelenül fosztották meg a helyhatósági választáson aratott győzelmétől a legjelentősebb kurdbarát párt polgármesterjelöltjét a törökországi Van városában, mandátumát pedig önkényesen adták oda az országot vezető Recep Tayyip Erdogan elnök pártja, az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) jelöltjének - közölte kedden a jelöltet indító DEM párt.

A többségében kurdok lakta, 1,13 millió lakosú kelet-törökországi nagyvárosban az ellenzéki DEM jelöltjeként induló Abdullah Zeydan a voksok 55,48 százalékával nyert; míg ellenfele, az AKP jelöltje a szavazatok 27,15 százalékát megszerezve lett második.

A DEM közleménye szerint a választási eredmény eltörlésének indoklásaként közölt, a voksolás előtt kevesebb mint két nappal bejelentett törvényességi kifogás nem felel meg a valóságnak, mert jelöltjük "a választáson való részvétel minden törvényes előfeltételének megfelelt, jelöltségét pedig hivatalosan is jóváhagyta a központi választási bizottság."

A helyi választási bizottság döntése elleni tiltakozásul a DEM több száz szimpatizánsa jelent meg kedden a párt vani székháza előtt.

A helyhatósági választások országos nyertese és az ellenzék vezető ereje, a Köztársasági Néppárt (CHP) úgy kommentálta a vani választási eredmény érvénytelenítését, hogy "a város lakosságának akaratával szembemenő döntés született".

Abdullah Zeydant korábban, 2015-ös képviselővé választását követően hat évre bebörtönözték azzal a váddal, hogy részt vett az Ankara által terrorszervezetként kezelt Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) tagjainak a temetésén.

Címlapkép: a CHP támogatói Isztambulban április 1-én. A címlapkép illusztráció, forrása: Chris McGrath/Getty Images

RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Izraeli vaskupola működés közben