Mégsem bír el olyan könnyen Gázával az izraeli hadsereg? Teljesen váratlan dologra készül Jeruzsálem
Globál

Mégsem bír el olyan könnyen Gázával az izraeli hadsereg? Teljesen váratlan dologra készül Jeruzsálem

Portfolio
Nemzetközi katonai műveleti csoportot akar létrehozni Izrael arra, hogy Gáza megszállásában és a segélyek elosztásában segítsenek az izraeli haderőnek – értesült a Times of Israel.

Izrael elsősorban velük jó kapcsolatot ápoló arab országoktól kérne segítséget: az izraeli média szerint eddig három országgal egyeztetnek, köztük valószínűleg Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek vannak a listán. A műveleti csoportot az Egyesült Államok vezetné, de katonákat ők nem küldenének Gázába.

A műveleti csoport elsődleges feladata Gáza biztosítása lenne, vagyis rendfenntartó, békefenntartó feladatokat végeznének. Emellett fontos szerepük lenne a térségbe érkező segélyek elosztásában is.

Az Egyesült Államok állítólag támogatja az ötletet, azzal a feltétellel, hogy Izrael nem tartja megszállva Gázát, a háború után átadják a terület vezetését a Hamászhoz nem köthető palesztin szervezeteknek.

Azt nem tudni, pontosan miért van szükség a külföldi katonákra Gáza területén. Az Izraellel kritikus portálok szerint az egész azért történik, mert az izraeli hadsereg nem lesz képes hosszú távon súlyos vér- és reputációs veszteség nélkül megszállva tartani a térséget. Más portálok szerint egyszerűen arról van szó, hogy az arab katonák megjelenése a területen talán kevésbé váltana ki súlyos ellenreakciót a helyi lakosságból, így a segélyek elosztása is gördülékenyebben menne, mint jelenleg.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Izraeli vaskupola működés közben