Előfizetői tartalom

Háborús felkészülésre köteleznék a NATO-államokat Európa legerősebb hadseregeinek országai

Portfolio
Három európai külügyminiszter véleménycikkben hangsúlyozta a NATO kollektív védelmének jelentőségét a fokozódó orosz agresszió közepette. A német Annalena Baerbock, a francia Stéphane Séjourné és a lengyel Radosław Sikorski arra szólítja fel az európai szövetségeseket, hogy a kontinens jövőjének biztosítása érdekében méltányosan vegyék ki részüket a NATO feladataiból.

A miniszterek a Politicón megjelent nyíltlevelükben kiemelik a NATO kulcsfontosságú szerepét a demokratikus értékek fenntartásában és a biztonság garantálásában 32 európai és észak-amerikai tagországában. Hangsúlyozzák az Oroszország agressziója által jelentett jelenlegi kihívást, és felhívásukban azt írják, hogy a béke és a stabilitás megőrzése érdekében egységes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés