Kőkeményen odaszólt Amerikának a NATO első embere, Orbán Viktor is szóba került
Globál

Kőkeményen odaszólt Amerikának a NATO első embere, Orbán Viktor is szóba került

Portfolio
Kőkeményen bírálta az Egyesült Államokat Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára egy mai, külügyminiszteri találkozó után tartott sajtótájékoztatón. Arról is beszélt, hogy a NATO próbál konszenzust találni Magyarországgal és Orbán Viktor miniszterelnökkel az ukrajnai fegyverszállítások kapcsán – írja a Sky News.

Ma külügyminiszteri találkozót tartottak a NATO tagállamai, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az esemény után osztotta meg gondolatait.

Stoltenberg keményen bírálta az Egyesült Államokat azért, mert késlekednek az ukrán haderő utánpótlásával. A Kongresszus most már több mint fél éve nem tudott egyezségre jutni az Ukrajnának biztosított fegyverszállítmányokról.

Ennek következményei vannak a harctéren. Ukrajnának takarékoskodnia kell a lőszerrel és nem tudják tartani a lépést az oroszokkal”

– mondta Stoltenberg, aki szerint az orosz haderő lassan teljesen felülmúlja az ukránok felszereltségét a harctéren.

A NATO vezetője felszólította Amerikát arra, hogy ne késlekedjenek tovább Ukrajna utánpótlásával, főleg annak tekintetében, hogy szerinte az amerikaiak többsége még mindig támogatja az Ukrajnának való fegyverküldést.

Stoltenberg kitért Magyarországra és az Orbán-kormányra is: azt mondta, nemrég egyeztetett a magyar kormányfővel Ukrajna jövőjéről.

A főtitkár azt mondta: nincs szó arról, hogy a NATO katonákat akar küldeni Ukrajnába, a fő kérdés továbbra is az, hogy tudja a szövetség támogatni az országon kívülről az orosz támadás alatt álló ukránokat.

Stoltenberg azt mondta: szerinte lehetséges „megoldást találni Magyarország aggályaira” és „konszenzust elérni” Ukrajna támogatásának kérdésében.

Címlapkép forrása: Omar Havana/Getty Images

Holdblog

És ha kikapcsolják az internetet?!

HOLD After Hours. Problémamegoldó podcastünk újabb fejezetében Szabó Dáviddal tárjuk fel a bitcoin, az avokádók, a kapitalizmus, az AI, a négynapos munkahét és Rosenberg összes baját.... Th

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehullt a lepel Oroszország harckocsijairól - Ez lesz majd, ami eldöntheti a háborút?
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
drón