Sejtelmes nyilatkozatok érkeznek: hamarosan hatalmas csapást szenvedhet el Oroszország?
Globál

Sejtelmes nyilatkozatok érkeznek: hamarosan hatalmas csapást szenvedhet el Oroszország?

Portfolio
Magas rangú tisztviselők szerint az ukrán kémügynökség harmadik alkalommal tervezi megtámadni a Krímet Oroszországgal összekötő kercsi hidat - közölte a Sky News.

Magas rangú tisztviselők szerint az ukrán kémügynökség, a HUR hírszerző szolgálat, egy harmadik támadást tervez a Krímet Oroszországgal összekötő kercsi híd ellen. A The Guardiannak nyilatkozó források alapján az akció a következő két hónapban kerülhet végrehajtásra. Kirilo Budanov, a hírszerzés főigazgatóságának vezetője már rendelkezik a művelet megvalósításához szükséges eszközök jelentős részével. A tervet Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij is jóváhagyta.

A kercsi híd korábban már kétszer volt támadások célpontja. Az első incidens 2022 októberében történt, amikor egy teherautóba rejtett pokolgép miatt a közúti híd egy része vízbe szakadt, a vasúti híd pedig megrongálódott. A második támadás tavaly júliusban zajlott le, ekkor ukrán tengeri drónok robbantak fel a híd közelében, jelentős károkat okozva a közúti szakaszban. Oroszország ezek után szigorú intézkedéseket vezetett be a híd védelme érdekében, mivel az kulcsfontosságú a katonai szállítmányok szempontjából.

Az ukrán jelentéseket egyéb tényezők is megerősítik: a harctéren mutatott relatív sikertelenség mellett Kijev több nyugati elemző szerint is meg fogja próbálni kiéheztetni a 2014-ben annektált félszigetet. A Fekete-tengeri Flotta nagy részét Moszkva kivonta a környező vizekről, amennyiben pedig ismét megrongálódik a híd, úgy az utánpótlást csak az Azovi-tenger északi partján, vagy hajóval fogja tudni Moszkva bejuttatni.

A korábbi támadások után a Kreml a Ropucsa-osztályú deszanthajókat vetette be "teherhajóként", a Ropucsa-állomány azonban mostanában az ukrán Magura-drónok kedvelt célpontja, így az oroszok azon képessége, hogy a deszanthajókkal szállítsák az utánpótlást a Krímre látványosan bezuhant.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
grúz parlament