Egyre nagyobb bajban Kijev: recseg-ropog a törvényhozás
Globál

Egyre nagyobb bajban Kijev: recseg-ropog a törvényhozás

Portfolio
Az utóbbi időben egyre több nehézség tapasztalható az ukrán parlament működésében. Ennek hátterében nem a politikai nézeteltérések állnak, hanem a képviselők általános frusztrációja áll, amelynek több oka is van - írta meg a Kyiv Independent.

Az ukrán parlament működésében az elmúlt hónapokban jelentős nehézségek merültek fel, mivel a kormányzat nem tudta biztosítani a szükséges szavazatokat az ülések során. A kijevi újság által megkérdezett szakértők és törvényhozók szerint ez nem politikai nézeteltérésekből, hanem a képviselők általános frusztrációjából fakad.

A problémák között szerepelnek a külföldi utazásokra vonatkozó korlátozások, a rossz kommunikáció, valamint az elnöki hivatalban összpontosuló hatalom.

Dmitro Natalukha, a Nép Szolgája párt tagja szerint sok képviselő úgy érzi, hogy őket teszik felelőssé az Ukrajnát sújtó problémákért. A fennakadások ellenére fontos törvényjavaslatok, mint például a hadiállapot meghosszabbítása és az EU-integrációhoz szükséges reformok továbbra is támogatást élveznek. David Arakhamia, a Volodimir Zelenszkij elnök által vezetett frakció vezetője arra figyelmeztetett, hogy egy körvonalazódó válság lehetősége is felmerült. Ennek a legfontosabb jelei az egység hiánya, valamint a betöltött helyek csökkenése. Az ukrán parlament jelenleg 401 képviselővel rendelkezik, miközben 450-nek kellene lennie.

A képviselők lemondását nehezíti a hadiállapot miatti új választások felfüggesztése. Ennek eredményeként sok hely üresen marad. A vezető Nép Szolgája párt még mindig rendelkezik a szükséges többséggel, de gyakran nem sikerül elegendő képviselőt összegyűjteniük a szavazásokhoz. A külföldi utazás korlátozása különösen vitatott téma lett. Egyes törvényhozókat még hivatalos külföldi ügyintézésre sem engedtek kiutazni. Jaroszlav Zselezniak, az ukrán parlament egyik képviselője szerint politikai büntetésről van szó, ami demoralizálja és távol tartja őket a munkától.

Az parlamentben csökken az ukrán emberek bizalma: egy felmérésen csak a lakosság 15 százaléka nevezte megbízhatónak a testületet.

A parlamenti mentesség eltörlése és az erősített pénzügyi ellenőrzés növelte az elégedetlenséget. A háború miatt újságírókat sem engednek be a parlamentbe, ami csökkenti az átláthatóságot és növeli a távolmaradást. A helyzet javítása érdekében elhangzottak megoldási javaslatok: több együttműködésre van szükség a kormányon belül és több kommunikációra a különböző kormányzati ágak között.

Címlapkép forrása: Sean Gallup/Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború frontvonal percről percre ukrajna oroszország