Legendás szupertankot élesztenek újjá az oroszok: felújítják a JSz-7-est
Globál

Legendás szupertankot élesztenek újjá az oroszok: felújítják a JSz-7-est

Portfolio
Úgy néz ki, orosz hadmérnökök egy kis csapata elkezdett azon dolgozni, hogy működőképessé varázsolják a Szovjetunió egyik legnagyobb, legnehezebb harckocsi-prototípusát, az Objekt 260 néven is ismert JSz-7-est.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

A Joszif Sztálin után elnevezett JSz-7-es, vagy ISz-7-es egy hatalmas méretű szovjet kísérleti nehézharckocsi volt, közvetlenül a második világháború után építették meg az első prototípusokat. Összesen hat darabot készítettek belőle és az 1950-es évek végéig kísérleteztek velük a szovjet mérnökök. Sorozatgyártására, rendszeresítésére nem került sor.

Pár napja felvételek jelentek meg arról, hogy orosz mérnökök egy csapata elkezdett dolgozni azon, hogy a jelenleg Kubinkában tárolt JSz-7-est ismét működőképessé tegyék. A rossz nyelvekkel ellentétben a projekt célja valószínűleg a történelmi emlékezet ápolása és nem az, hogy Ukrajnába küldjék a masszív harckocsit.

A JSz-7-es az egyik legnagyobb, legnehezebb harckocsi, melyet a szovjet hadiipar valaha előállított. Egy 68 tonna össztömegű, 130 milliméteres Sz-70-es típusú harckocsiágyúval felszerelt harckocsiról van szó, melyet nyolc géppuskával is kiegészítettek az orosz mérnökök. A páncélost egy 1050 lóerős motor hajtotta.

Bár a JSz-7-es sosem került sorozatgyártásra, számos dizájnelemet átemeltek belőle a későbbi JSz-10 / T-10 nehézharckocsiba. Az 1960-as években aztán a páncéltörő rakéták elterjedésével a nehézharckocsikat világszerte felváltották a könnyebb, agilisebb általános rendeltetésű harckocsik (Main Battle Tank – MBT).

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Ukrán  légvédelem Odessza