Olyat tett az orosz védelmi miniszter, amire a háború eleje óta nem volt példa

Portfolio
Az orosz védelmi miniszter ritka telefonbeszélgetés során figyelmeztette francia kollégáját, hogy a francia csapatok Ukrajnába küldése Franciaországnak komoly problémákat okozna - jelentette a The Guardian.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu, egy ritkának számító telefonbeszélgetés során figyelmeztette francia hivatali partnerét, Sébastien Lecornu-t, hogy Franciaország ne küldjön katonai erőket Ukrajnába. Az Associated Press által közölt információk szerint Sojgu azt állította, hogy amennyiben Párizs megvalósítja a francia katonai kontingens Ukrajnába vezénylésével kapcsolatos korábbi nyilatkozatait, az komoly problémákat fog okozni Franciaországnak. Az orosz védelmi minisztérium ezzel kapcsolatos közleménye nem tartalmazott további részleteket.

Emmanuel Macron, Franciaország elnöke korábban, februárban említette meg annak lehetőségét, hogy nyugati csapatokat küldhetnek Ukrajnába. Ezt követően francia tisztviselők pontosították a kijelentést, jelezve, hogy bármilyen ilyen jellegű beavatkozás elsősorban a kiképzésre és más, a harctéri műveletektől eltérő feladatokra (például aknamentesítésre) korlátozódna.

A telefonbeszélgetés jelentősége abban rejlik, hogy ez volt az első alkalom 2022 októbere óta, hogy az orosz és a francia védelmi miniszterek közvetlenül kommunikáltak egymással.

Címlapkép forrása: Contributor/Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF