Recseg-ropog Ukrajna támogatása: drasztikus nyilatkozatot tett az ország egyik legszorosabb szövetségese
Globál

Recseg-ropog Ukrajna támogatása: drasztikus nyilatkozatot tett az ország egyik legszorosabb szövetségese

Portfolio
Az amerikai képviselőházban ül Victoria Spartz képviselőnő, aki a származása miatt mélyen érintett az ukrajnai háborúban. Kijelentette azonban, hogy szkeptikus az Egyesült Államok által Ukrajnának nyújtandó további milliárdos segélyekkel kapcsolatban. Megszólalásában hangsúlyozza a segélyek felhasználásának szigorúbb ellenőrzését és egy világosabb amerikai stratégia fontosságát - számolt be a Wall Street Journal.

Victoria Spartz, az indianai állami képviselőnő, személyes tapasztalatai alapján beszélt egy interjúban az ukrajnai háború borzalmairól. Megemlítette 95 éves nagymamáját, aki egy bombatámadás következtében vesztette életét. A döntéshozó annak ellenére is kritikusan áll az Egyesült Államok által Ukrajnának nyújtott további milliárdos segélyekhez, hogy származása révén mélyen érintik a háború eseményei. Kifejezte aggodalmát a szenátus által elfogadott, Kijev számára szánt 60 milliárd dolláros csomaggal kapcsolatban, amely Izraelnek és Tajvannak szánt összegeket tartalmaz.

Spartz hangsúlyozta a Biden-adminisztrációval szemben támasztott igényeit:

világosabb stratégia kialakítását az Egyesült Államok háborús részvételével kapcsolatban, a segélyek felhasználásának szigorúbb ellenőrzését és azt, hogy a segítségnyújtást inkább kölcsön formájában valósítsák meg.

Emellett fontosnak tartja a belpolitikai kérdésekre való összpontosítást. A képviselőházban várhatóan tavasszal kerül sor a törvényjavaslatról való szavazásra. A republikánusok közötti megosztottság jelzi a párton belüli ellentéteket ebben a kérdésben. Mike Johnson képviselőházi elnök és Mitch McConnell szenátusi kisebbségi vezető alternatív javaslatok kidolgozásáról beszéltek.

Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Spartz korábban hangos támogatója volt az ukrán ügynek, különösen miután Oroszország 2022 februárjában megszállta az országot. Az elmúlt időszakban azonban már kevésbé foglalkozik aktívan Ukrajna ügyeivel, inkább a kormányzati kiadások csökkentésére és az egészségügyi ágazat átláthatóságának növelésére koncentrál.

A Fehér Ház tisztviselői többször is tájékoztatták Spartzot az Ukrajnának nyújtandó segítség felügyeletéről. A demokraták reménykedtek abban, hogy az ukrán származású képviselőnő erősítheti a republikánus támogatást Ukrajna mellett, de ez nem valósult meg. Az indianai politikusnő politikai álláspontja és döntéseinek előzményei jelentős figyelmet kaptak. Többek között ellenezte Kevin McCarthy képviselőház-elnök támogatását bizonyos szavazásokon és bírálta bizonyos demokratikus bizottságokból való eltávolítását tervező lépéseket.

2023 februárjában bejelentette távozási szándékát a kongresszusból, hogy több időt tölthessen családjával, de egy évvel később úgy döntött, hogy mégis marad és indul az előválasztásokon. Ellenfelei között Chuck Goodrich állami törvényhozó is megtalálható, aki jelentős összegeket költött arra, hogy Spartzot bírálja korábbi ukrajnai állásfoglalása miatt.

Címlapkép forrása: Anna Moneymaker/Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború frontvonal percről percre ukrajna oroszország