Trump nagy bajba kerülhet: orosz pénzmosás miatt nyomoznak a hatóságok
Globál

Trump nagy bajba kerülhet: orosz pénzmosás miatt nyomoznak a hatóságok

Portfolio
Donald Trump közösségi médiavállalkozása, a Trump Media tőzsdei bevezetésekor a felügyeleti vizsgálatok leleplezték, hogy egy szövetségi vizsgálat alatt álló orosz-amerikai üzletembertől kapott sürgősségi hiteleket. Ezek a kölcsönök fontos szerepet játszottak abban, hogy a cég elkerülje a pénzügyi összeomlást, és megnyitották az utat a Trump Media és a Digital World Acquisition Corporation egyesülése előtt, ami a Truth Social anyavállalatot a tőzsdére vitte. A hatóságok szerint pénzmosás történhetett.

A szabályozási eljárás és a fúzióval kapcsolatos kimerítő értékpapír-vizsgálat közepette a Trump Media súlyos pénzügyi nehézségekkel találta magát szemben, és sürgősségi finanszírozásra volt szüksége. Az ES Family Trust, amely állítólag Anton Postolnikovhoz, a Paxum Bankkal kapcsolatban álló orosz-amerikai üzletemberhez kötődik, jelentős kölcsönökkel szállt be. A Paxum Bank egyébként a felnőtt szórakoztatóiparhoz fűződő kapcsolatairól ismert, nem rendelkezett amerikai hitelezési tevékenységhez szükséges engedéllyel, ami a tröszt szerepével kapcsolatos aggályokat vetett fel – írja a Guardian.

A kiszivárgott dokumentumok arra utalnak, hogy az ES Family Trust a Postolnyikov által a Trump Mediának nyújtott pénzügyi támogatás csatornájaként működött, összesen több milliós tranzakciókkal. Ezek a leleplezések árnyékot vetettek az egyesülési ügyletre, és felkeltették a szövetségi hatóságok figyelmét, amelyek már kiterjedt vizsgálatot folytatnak a lehetséges pénzmosás és bennfentes kereskedelem ügyében.

Bár Trumpot és médiavállalkozását továbbra sem vádolták meg szabálytalanságok elkövetésével, Postolnikov érintettsége miatt még eljárást indíthatnak ellene vagy cégével szemben.

Nem világos, hogy a szövetségi ügyészek tisztában vannak-e azzal, hogy a Trump Mediát az ES Family Truston keresztül Postolnikov hogyan és milyen mértékben támogatta. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy a Trump Media fúziója körüli pénzmosási nyomozás és a Postolnikovra irányuló vizsgálat az elmúlt hónapokban egyre átfogóbbá vált.

Erre utal, hogy 2023 júniusában az FBI kiterjesztette a nyomozást, és közösen dolgozott a belbiztonsági ,inisztérium El Dorado munkacsoportjával, amely a pénzmosásra szakosodott, valamint az Illicit Proceeds and Foreign Corruption osztályával, amely olyan korrupt külföldi tisztviselőket vesz célba, akik amerikai szervezeteket használnak illegális pénzek tisztára mosására.

Címlapkép: Donald Trump volt amerikai elnök beszél a médiának, miután részt vett a megölt New York-i rendőr Jonathan Diller virrasztásán a Massapequa temetkezési vállalatnál a New York állambeli Massapequában 2024. március 28-án. A fotó forrása: Spencer Platt/Getty Images.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború frontvonal percről percre ukrajna oroszország