Előfizetői tartalom

Itt van az ember, aki totálisan boríthatja az amerikai elnökválasztást

Szabó Ákos
Az Egyesült Államok leghíresebb politikus dinasztiája, a Kennedy család újabb sarja jelentette be tavaly, hogy pályázik az elnöki pozícióra. 2023 áprilisában Robert F. Kennedy Jr. a demokrata elnökjelöltségért indult harcba, októberben azonban meggondolta magát, és azóta függetlenként kampányol. Bár a 70 éves ifjabb Robert F. Kennedy az elnökjelöltséggel apja példáját követi, a demokratákhoz hű Kennedy család mégsem áll egyöntetűen mögötte. A nézetei miatt többen nyíltan kritizálják rokonukat, és helyette ellenfelét, Joe Bident támogatják. Amióta Kennedy a múlt héten bejelentette alelnökjelöltjét is, és mivel harmadik jelölthöz képest évtizedek óta nem látott magasságokban van a támogatottsága, egyre többen teszik fel a kérdést: a számos buktató ellenére vajon belepiszkálhat az eddig Biden és Trump párharcaként leírt 2024-es elnökválasztás végkimenetelébe?

Múlt hét kedden érkezett a hír, miszerint Robert F. Kennedy Jr. független elnökjelölt Nicole Shanahant, jogász végzettségű techvállalkozót szánja alelnökjelöltjének. A politikában zöldfülű 38 éves nő, aki tavaly vált el a Google egyik alapítójától, Sergey Brintől, korábban is segítette Kennedy kampányát. Nagyrészt ő finanszírozta ugyanis az amerikaifutball-liga...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés