Úgy néz ki, még saját pártjával is szembemegy Trump egy kulcsfontosságú kérdésben
Globál

Úgy néz ki, még saját pártjával is szembemegy Trump egy kulcsfontosságú kérdésben

Portfolio
A pártja nézőpontjával nem teljesen egyező kijelentéseket tett Izrael Hamász elleni háborújáról Donald Trump volt amerikai elnök, aki idén is megszerezte a Republikánus Párt jelöltségét, hogy újból összecsapjon a demokrata Joe Bidennel. Egy interjúban ugyanis a zsidó állam Gázában végrehajtott pusztítását kritizálta, ami éket verhet közte és a többi republikánus politikus között, bár Trump bizonytalan lábakon álló külpolitikájára is fényt vet.

Donald Trump múlt héten egy izraeli újságíróknak adott interjújában kritikával illette a zsidó államot a Gázai övezetet érintő katonai akciójáért, csütörtökön pedig megismételte ezen észrevételeit egy konzervatív rádiós műsorvezetővel folytatott beszélgetésében - írja a The Hill. Trump arról beszélt, hogy "Izrael teljesen vesztésre áll a PR-háborúban", amiért világszerte arról szólnak a híradások, hogy milyen tömeges pusztítás zajlik Gázában.

"Túl kell lenni rajta, és vissza kell térni a normalitáshoz. És nem biztos, hogy tetszik, ahogyan ebben eljárnak, mert győzelmet kell aratni"

- mondta Trump, anélkül, hogy közvetlenül válaszolt volna arra a kérdésre, hogy 100 százalékban Izrael mellett áll-e. Korábbi interjújában a volt elnök úgy fogalmazott, hogy Izrael "nagyon nagy hibát" követett el a gázai bombázásokkal.

Korábban megesett, hogy Trump káromkodva szidta Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, miután a vezető elismerte Joe Biden 2020-as elnökválasztási győzelmét. Emellett az október 7-i támadások után szintén ostorozta Netanjahut, amiért szerinte nem voltak felkészülve a Hamász terrorakciójára.

A republikánus elnökjelölt ezzel szemben azt is nyilatkozta egyszer, hogy Izraelnek "fel kell számolnia a problémát" Gázában, jelezve, hogy támogatja Izrael katonai akcióját. A demokratákra szavazó zsidó amerikaiakat azonban nem kímélte, mondván, hogy utálják a vallásukat, és

"mindent gyűlölnek Izraelben, és szégyellniük kellene magukat, mert Izrael el fog pusztulni".

A legutóbbi kijelentésére reagálva, John Bolton, Trump korábbi nemzetbizonsági tanácsadója azt állította, hogy a volt ingatlanmágnás nem rendelkezik kiforrott külpolitikai stratégiával, és ad hocnak nevezte a politikust.

Ő a dolgokat elsősorban azon a lencsén keresztül nézi, hogy "Ez előnyös Donald Trumpnak?"

- tette hozzá Bolton. A Gallup adatai szerint a republikánusok 80 százaléka Izraellel szimpatizált a konfliktusban 2024 februárjában, míg a demokratáknál ez az arány csupán 35 százalék. A palesztinokkal utóbbiak 43 százaléka érez együtt, a republikánusok közül pedig mindössze 7 százalék. A pártszimpátiától egyre inkább függő kérdésben országosan 51-27 a szimpátiaarány az izraeliek javára az Egyesült Államokban.

Címlapkép: Donald Trump amerikai elnök és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök megbeszélésen vesz részt a Fehér Ház Ovális Irodájában 2020. szeptember 15-én Washingtonban, Washington DC-ben. Címlapkép forrása: Getty Images

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
mianmar háború