Brit hírszerzés: újabb területen pusztít az ukrajnai háború Oroszországban, ennek a lakosság issza meg a levét
Globál

Brit hírszerzés: újabb területen pusztít az ukrajnai háború Oroszországban, ennek a lakosság issza meg a levét

Portfolio
Kiadta napi ukrajnai háborús hírszerzési jelentését a brit védelmi minisztérium. Ezúttal az Oroszországot egyre jobban sújtó orvoshiányról írtak.

A hírszerzés hétfőn három pontban foglalta össze a legfontosabb információkat:

  • 2024. április 3-án az orosz Duma adataiból az derült ki, hogy mintegy 30 ezer orvos hiányzott a rendszerből, amely azt jelentette, hogy a körzeti kórházak fele valamilyen hiányt szenved. A szám emelkedést jelent a korábbi jelentéshez képest, 2023 novemberében 26 500 fős létszámhiányról számoltak be. A mostani emelkedés vélhetően annak köszönhető, hogy számos egészségügyi dolgozó magán orvosi praxist kezdett, vagy külföldre távozott. A 2022 szeptemberi orosz mobilizációt követően az orvosokat kifejezetten figyelmeztették Oroszországban, hogy ne hagyják el az országot. Ennek ellenére legalább az egészségügyi dolgozók két százaléka elhagyta az országot ezt követően.
  • A növekvő munkakövetelmények, valamint az elérhető orvosok számának csökkenése több szolgáltatás jövőbeni visszavágását vetíti előre. 2024 elején úgy számolták, hogy az azt megelőző 15 hónapban legalább 7500-an hagyták el a pályát a sok túlóra, valamint az alacsony fizetések miatt. Moszkva igyekszik az afrikai államokból feltölteni a kórházakat, ám ez azzal fenyeget, hogy a képzés szintje nem fog megegyezni a korábbi munkaerőével.
  • Az ukrajnai háború messzemenő pénzügyi hatásokat generál az országban, amely a polgári lakosság ellátásáért felelős szolgáltatások működését is veszélybe sodorja.Az orvosok számának csökkenése várhatóan 2024-ben tovább fog folytatódni. Az újonnan érkező egészségügyi dolgozók képzettségi hiányosságai az egészségügyi rendszer színvonalának romlásához vezethetnek.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Címlapkép forrása: Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
salamon-szigetek-marovo