Amerika félelmetes rakétarendszerekkel jelez Kínának: felveszik a kesztyűt a fenyegetéssel szemben
Globál

Amerika félelmetes rakétarendszerekkel jelez Kínának: felveszik a kesztyűt a fenyegetéssel szemben

Portfolio
Az Egyesült Államok több mint négy évtized után újra nagy hatótávolságú rakétarendszereket telepít a távol-keleti térségbe. A bejelentéssel Washington azt jelzi Kínának, hogy készek versenyre kelni a keleti nagyhatalom katonai terjeszkedésével szemben - jelentette a South China Morning Post.

Charles Flynn tábornok, az amerikai hadsereg csendes-óceáni parancsnoka egy dél-koreai látogatás során jelentette be, hogy új rakétaindító rendszereket fognak telepíteni a régióba. A térségbe helyezett rendszerek képesek lesznek a Standard Missile-6 (SM-6) elfogórakéta és a Tomahawk tengeri csapásmérő rakéta kilövésére. Elemzők szerint egyértelmű üzenetet küld Pekingnek az Egyesült Államok döntése, hogy közel négy évtized után ismét közepes hatótávolságú rakétákat telepít az ázsiai-csendes-óceáni térségbe.

Peking határozottan ellenzi az amerikai közepes hatótávolságú rakéták telepítését a térségben.

A kínai külügyminisztérium aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy Washington lépései aláásnák a regionális békét és a stabilitást. A most bejelentett eszközök közül az SM-6 több mint 240 km-es hatótávolságú, míg a Tomahawk rakéták akár 2500 km-re is képesek elérni célpontjait.

Az amerikai tábornok által elmondottak két szempontból is érdekesek. Egyrészt az Egyesült Államok technológiai fejlesztéssel szeretné növelni a kapacitását a térségben, másrészt pedig jelzi, hogy Washington komolyan veszi Kína növekvő katonai erejét a kulcsfontosságú indo-csendes-óceáni térségben.

A mobil indítóállomások kulcsszerepet játszhatnak abban, hogy nehezebben észlelhetővé és kevésbé sebezhetővé váljanak ellenséges csapásokkal szemben. Az ilyen típusú védelmi intézkedések lehetőséget adnak arra is, hogy baráti területeket megvédjenek légicsapásoktól és tengeri fenyegetésektől. Az 1987-es INF-szerződés felmondása után az Egyesült Államok új közepes hatótávolságú rakéták fejlesztésébe kezdett. Ez részben válasz volt Peking növekvő katonai kapacitásaira, amely magában foglalja jelentős számú közepes és nagy hatótávolságú ballisztikus rakéta kifejlesztését is.

Az amerikai hadsereg által leginkább bevetett fegyverrendszerek célja nemcsak a saját védelmi képesség javítása, hanem az elrettentő erő térségi megjelenítése is.

Washington mostani lépései egy Tajvan elleni kínai invázió esélyével is számolnak, a fegyverrendszerek telepítésével pedig azt jelzik Pekingnek, hogy készek megvédeni a szigetet egy nagyszabású támadás esetén.

dén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Címlapkép forrása: Smith Collection/Gado/Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
oroszország grúzia zászló