Előfizetői tartalom

Győzött is, meg nem is Kaczyński pártja Lengyelországban

MTI
|
Portfolio
A fő ellenzéki erő, a Jarosław Kaczyński vezette Jog és Igazságosság (PiS) párt a szavazatok 34,3 százalékát kapta a lengyel helyhatósági választások első fordulójában, míg a kormánykoalíciót vezető, Donald Tusk-féle Polgári Koalíció (KO) a voksok 30,6 százalékát szerezte meg a hétfő este közzétett összesített eredmények szerint.

Április 21-én második fordulóra kerül sor azokban a körzetekben, amelyekben a polgármesterjelöltek egyike sem szerezte meg a szavazatok több mint 50 százalékát. A lengyel országos választási bizottság (PKW) honlapján a szavazatok százszázalékos feldolgozottsága alapján közreadott eredmények azt mutatják, hogy a PiS és a KO eredménye között valamivel nagyobb a különbség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés