Kitálalt Trump szövetségese: Ukrajna miatt mondatnák le a republikánus házelnököt
Globál

Kitálalt Trump szövetségese: Ukrajna miatt mondatnák le a republikánus házelnököt

Portfolio
Republikánus képviselőtársainak címzett levelet Marjorie Taylor Greene, aki korábban Mike Johnson házelnök eltávolításáról nyújtott be indítványt. Egyelőre nem tudni, hogy a keményvonalas politikus kezdeményez-e szavazást a mindössze hat hónapja posztján lévő Johnson leváltásáról, vagy csak zsarolásra használja. Greene azt kifogásolja, hogy Johnson megegyezett a demokratákkal a kormányzati leállás elkerüléséről, és támogatja Ukrajna segélyezését - számol be a The Hill.

Mike Johnson republikánus képviselőházi elnök azt tervezte eredetileg, hogy a Kongresszus alsóháza húsvét után szavazhat az Ukrajna, Izrael és Tajvan támogatásáról szóló csomagról, bár módosítások még történhetnek a szenátus által már elfogadott törvényjavaslatban. A demokraták mellett Mitch McConnell, a republikánusok szenátusi vezetője is sürgette Johnsont az ügyben, a képviselőház trumpista szárnyához tartozó republikánusok viszont nem hagynák ezt annyiban.

Marjorie Taylor Greene georgiai képviselő levelet írt kollégáinak, miután nemrég Johnson eltávolításáról nyújtott be indítványt. Az ötoldalas írásban a fél éve eltávolított Kevin McCarthyt váltó Johnsont az együttműködésról szóló ígéretei megszegésével vádolja, aki szerinte túlságosan békülékeny hangot üt meg a demokratákkal több ügyben is.

Például megegyezett a demokratákkal a kormányzati leállás elkerüléséről, ráadásul Donald Trumppal ellenben támogatja Ukrajna valamilyen formában történő segélyezését (amit házelnöksége előtt, 2023 szeptemberében még leszavazott a louisianai Johnson). Ukrajna helyett Greene az amerikai határvédelem megerősítését kezelné prioritásként.

Nem tűröm, hogy a megválasztott republikánus házelnökünk, Mike Johnson a demokratákat és a Biden-kormányt szolgálja, és segítse őket abban, hogy megvalósítsák az országunkat tönkretevő politikájukat

- fogalmaz a keményvonalas Greene, majd hozzáteszi, hogy Johnson "káoszba taszítja a borotvaélen táncoló többségünket azzal, hogy nem az őt megválasztó saját pártját szolgálja."

Greene továbbra sem közölte, mikor tervez szavazást kezdeményezni Johnson leváltásáról, amit "figyelmeztetésnek" nevezett.

A képviselő lépését több mérsékelt kollégája is kritizálta, mivel újabb káoszt okozhat, ráadásul a lemondó republikánusok miatt az alsóházi többségük is veszélybe kerülhet. Az a kérdés tehát, hogy Johnson ezután hajlandó-e szembenézni egy esetleges párton belüli lázadással azért, hogy szavazzanak egy Ukrajnát érintő javaslatról.

Johnson korábban arról beszélt egy interjúban, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy az összeg hitel formájában érkezzen Ukrajnába, Kijev pedig köteles legyen azt a jövőben visszatéríteni az Egyesült Államok számára. Emellett felmerült, hogy az országnak fel kellene oldania az amerikai LNG-szállítmányokra szóló engedélyek befagyasztását.

Címlapkép: Marjorie Taylor Greene és Kelly Loeffler megérkezik egy sajtótájékoztatóra 2020. október 15-én Dallasban, Georgia államban. Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Ukrán  légvédelem Odessza