Úgy néz ki, igaz a hír: amerikai helikoptereken repültek be kommandósok Oroszország területére
Globál

Úgy néz ki, igaz a hír: amerikai helikoptereken repültek be kommandósok Oroszország területére

Portfolio
Az orosz elnökválasztást megelőző napokban számos betörést hajtottak végre Oroszország nemzetközileg elismert területeire ukrán, ukránbarát katonák, orosz forrásból röppent fel a hír, hogy egy alkalommal amerikai UH-60 Black Hawk helikopterek is landoltak Belgorod megyében. Most felvételek is előkerültek, mely alapján úgy tűnik: a hír bármilyen bizarrul is hangzik, igaz.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

2024. március 15-én kezdődött az orosz elnökválasztás, az eseményt megelőző bő egy hétben Ukrajnához köthető fegyveres csoportok próbáltak zavart kelteni Rosztov, Kurszk és Belgorod megyékben. Bár a betöréseket többnyire a Putyin-ellenes orosz milíciák hajtották végre, orosz forrásokból felröppent a hír, hogy az ukrán katonai hírszerzés is részt vett a műveletben, ráadásul amerikai UH-60 Black Hawk helikopterekkel repültek be Oroszország területére.

Most egy orosz védelmi minisztériumhoz köthető Telegram-csatorna felvételeket publikált, melyek úgy néz ki, bizonyítják ezeket az állításokat. A három perces anyagon az látható, ahogy egy UH-60 Black Hawk helikopter berepül egy kis falu peremterületére, majd ukrán azonosítókat viselő, oroszul beszélő fegyveresek szállnak ki belőle. Az oroszok a sisakkamerás felvételeket az egyik Kijevbarát harcos holttestéről szerezték, a drónfelvételeket a határ térségét monitorozó drónok vették fel.

A képsorok akár megrendezettek is lehetnének, de Oroszország nem rendelkezik Black Hawk helikopterekkel. Az sem lenne kizárt, hogy a képsorok valamilyen gyakorlatról származnak, de világosan látszik, hogy a Black Hawk landolását egy orosz Orlan-10-es drón rögzítette. Szóval szinte biztosan igaz, hogy az ukrán katonai hírszerzés amerikai helikopterei vitték be Oroszország területére az RDK harcosait.

A Black Hawkok egyébként nem amerikai állami adományból származnak, hanem magánszemélyek / magánvállalatok vették meg és adták oda ezeket Ukrajnának. Az ukrán katonai hírszerzés (HUR vagy GUR) használja őket, két ilyen gépük van összesen. Mivel nem állami adományból származnak, vélhetően nem vonatkozik rájuk az a megkötés sem, hogy nem használhatják őket az ukránok Oroszország területe ellen.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború frontvonal percről percre ukrajna oroszország