Zsíros fegyverüzlettel csábítja el Oroszország nagy barátját a NATO egyik legerősebb országa
Globál

Zsíros fegyverüzlettel csábítja el Oroszország nagy barátját a NATO egyik legerősebb országa

Portfolio
Szerbia 12 francia gyártmányú Rafale vadászbombázót készül vásárolni, a beszerzési megállapodást várhatóan két hónapon belül aláírják – számol be a Guardian.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

A készülődő egyezménynek az adja apropóját, hogy Aleksandar Vucic szerb elnök Párizsban járt, ahol Emmanuel Macron francia elnök személyesen fogadta. A két államfő mintegy három órán át egyeztetett, egyebek mellett a vadászbombázók beszerzésének lehetőségéről.

Az egyezkedés gyorsan komoly szintre jutott, Vucic bejelentette, hogy két hónapon belül alá is írják a vadászbombázók megvásárlásáról szóló szerződést, ezzel jelentősen bővülni fog a katonai együttműködés a két ország közt. A szerb sajtóban kiszivárgott, hivatalosan nem hitelesített információk szerint Szerbia 3 milliárd eurót fizet majd a 12 gépért.

Szerbia nem NATO-tag, légierejének és légvédelmének gerincét eddig szovjet / orosz gépek alkották. Szerbia hagyományosan szoros kapcsolatot ápol Oroszországgal, a Vucic-kormány és a Putyin-kormány kapcsolata azonban az ukrajnai háború miatt lassú, de látható eróziónak indult. Szerbia az EU-s csatlakozás reményében egyre több baráti gesztust tesz Nyugat-Európa, illetve valószínűleg Ukrajna felé.

Szerbia egyébként nem az egyetlen ország Oroszország barátai közül, ahol francia fegyvergyárak próbálnak terjeszkedni: nemrég Örményország is francia kézifegyverek beszerzéséről döntött.

Címlapkép forrása: Smith Collection/Gado/Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Ukrán  légvédelem Odessza