A baj csőstül jön: még egy államban maradhat le Biden a szavazólapokról
Globál

A baj csőstül jön: még egy államban maradhat le Biden a szavazólapokról

Portfolio
Joe Biden amerikai elnök újabb akadályba ütközhet az újraválasztási kampánya során: Ohio után kedden Alabama legfőbb választási tisztviselője is arra figyelmeztetett, hogy az elnök a demokraták nagygyűlésének kései időzítése miatt le fogja késni annak a határidejét, hogy az államban hitelesítsék a jelöltségét - számol be a CNN.

Mint tegnap megírtuk, Joe Biden, aki a várakozások alapján négy év után idén ismét Donald Trumppal fog megküzdeni az amerikai elnökválasztáson, lehet, hogy le fog maradni az ohiói szavazólapokról, mivel az államban augusztus 7-én jár le annak a határideje, hogy az elnökjelöltek bejelentsék indulási szándékukat. Ez pedig majdnem két héttel a demokraták augusztus 19-én kezdődő chicagói nemzeti konvenciója előtt van, ahol a párt hivatalossá tenné Biden jelöltségét.

Ha ez nem lenne elég,

újabb állam jelezte Biden kampánya felé, hogy adminisztratív okokból lemaradhat a szavazólapokról.

Wes Allen, Alabama választásokat felügyelő republikánus tisztviselője ugyanis levelet küldött az állami demokratáknak és a Demokrata Nemzeti Bizottságnak (DNC), amelyben közölte, hogy a törvények értelmében a pártoknak legalább 82 nappal a november 5-i választás előtt, vagyis augusztus 15-én be kell nyújtaniuk a jelöltek bejelentéséről szóló igazolást, ami szintén a nagygyűlés előttre esik.

Az alabamai hírre a hivatalban lévő demokrata kampánya úgy reagált, hogy

Joe Biden mind az 50 államban ott lesz a szavazólapon,

hozzátéve, hogy "az állami tisztviselőknek lehetőségük van arra, hogy az elnökjelölő gyűlések lezárása előtt ideiglenes szavazási engedélyt adjanak. 2020-ban Alabama, Illinois, Montana és Washington mind engedélyezték az ideiglenes hitelesítést a demokrata és republikánus jelöltek számára" - nyilatkozta Biden kampánytisztviselője.

Az alabamai választásokért felelős hivatal azonban vitatja ezt az állítást, mondván,

az alabamai törvények értelmében nincs ideiglenes igazolás a jelöltek számára.

2020-ban Alabama republikánus többségű törvényhozása a választások előtt 82 napról 75 napra csökkentette a pártok bejelentési határidejét, hogy alkalmazkodjon mindkét párt jelölőgyűlésének időpontjához. Ohióban a törvényhozásnak idén május 9-ig van ideje cselekedni, hogy Biden kedvéért kivételt tegyen a 90 napos határidő alól, vagy a demokratáknak előbbre kell hozniuk a konvenciójukat. Utóbbira nem sok esély mutatkozik, de a párt állítása szerint több opciót is mérlegel.

Ha Biden valamilyen oknál fogva nem szerepelne Alabamában (vagy akár Ohióban) a szavazólapokon, a számottevő presztízsveszteségen és országos szavazataránybeli csökkenésen kívül nem járna jelentős hátránnyal számára: a déli Alabamában Trump négy éve 62 százalékkal, míg a rozsdaövezeti Ohióban 53 százalékkal nyert, így a republikánusok által dominált államok elektori szavazataiért nem sok eséllyel száll versenybe.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború frontvonal percről percre ukrajna oroszország