A hónap találatát érhette el az orosz tüzérség, de akad egy probléma
Globál

A hónap találatát érhette el az orosz tüzérség, de akad egy probléma

Portfolio
Friss videó jelent meg az X-en (korábban Twitter), ami alapján elsőre úgy tűnhet, hogy az orosz rakétatüzérség a hónap, ha nem az év találatát érte el, de mint oly sokszor, most sem lehet kizárni, hogy inkább egy csúnya bakiról van szó.

A felvétel Szumi régióban készült, az orosz határtól mintegy harminc kilométerre. A videón egy depó látható, előtte 32 darab D-20-as 152mm-es vontatott löveggel. Az oroszok egy Iszkander-M félballisztikus rakétával valóban mesteri találatot érnek el, sanszos, hogy mindegyik D-20-as használhatatlanná vált.

Elsőre úgy tűnhet, hogy Kijev hatalmas hibát vétett, hiszen bőven az orosz tüzérség hatósugarán belül pakoltak le egy rakás fegyvert, melyeket álcázni is elfelejtettek, így az Iszkandernek tényleg nem volt nehéz dolga.

A probléma az, hogy a D-20-as egy meglehetősen elavult fegyver, melyet bár mindkét háborúzó fél bevet, Kijev 2016 óta az eszközök igen nagy részét depókban tárolja, mivel az akár hetven évnyi szolgálati idő után nagyjából használhatatlanokká váltak.

Jó eséllyel az orosz rakétások is egy ilyen depót találtak telibe, ugyanakkor azt természetesen nem lehet kizárni, hogy Kijev fel tervezte újítani a korosodó tarackokat az egyre komolyabb fegyverhiány enyhítésére.

Egy valami azonban biztos: Moszkva egyetlen rakétával biztos üzemen kívül helyezte az ukrán D-20 állomány nagyjából negyedét.

Címlapkép: ukrán D-20-as 152 mm-es tarackok egy 2017-es hadgyakorlaton forrása: Ministry of Defense of Ukraine via Wikimedia Commons

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ukrám harckocsi Ocseretine