Előfizetői tartalom

Durván szigorította az abortuszt az egyik legfontosabb billegő állam - Veszélybe kerültek Trump győzelmi esélyei?

Portfolio
Miután múlt héten Floridában engedett utat az ottani legfelsőbb bíróság a 6. hét utáni abortusztilalomnak, tegnap az elnökválasztási szempontból még jelentősebb csatatérállamban, Arizonában egy ennél is szigorúbb jogszabályt hagyott jóvá a legfőbb bírói testület. Döntésük értelmében egy 1864-es törvény felülírja Arizona 2022-ben elfogadott szabályozását, így az anya életének a megmentésén kívül minden esetben törvényellenesnek minősítették a terhességmegszakítást. Bár a határozatot republikánusok által kinevezett bírók hozták, a párt legtöbb politikusa sietve elhatárolódott a döntéstől - írja az Axios.

Az állami legfelsőbb bíróság kedden helyben hagyta egy 1864-ben, Arizona teljes jogú állammá válása előtt 48 évvel elfogadott abortusztörvény alkalmazását, előírva az abortusz szinte teljes tilalmát az államban. A bíróság úgy döntött, hogy az idézett jogszabály, amely kizárólag az anya életének megmentése esetén teszi lehetővé a legális terhességmegszakítást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés