ISW: 3 dolgot kell tenni ahhoz, hogy Ukrajna meg tudja nyerni a háborút

Portfolio
Rövid értékelést tett közzé az amerikai Institute for the Study of War (ISW) arról, hogy szerintük mit tehet az Egyesült Államok és más, nyugati országok ahhoz, hogy Ukrajna ne veszítse el a háborút.

Az ISW alapvetően három pontot tesz közzé, majd ezekhez csatolnak egy-egy régebbi értékelést, posztot is.

Először is úgy látják, az Egyesült Államoknak hathatósan és egy tiszta stratégia mentén, hosszú távon is kell támogatnia Ukrajna katonai képességét, felépítve Európa legerősebb haderejét rögtön Oroszország határán. Ennek költségei az ISW szerint eltörpülnek amellett, ha Oroszország győz Ukrajnában és az amerikai elemzőház szerint a NATO-nak bőven van elég erőforrása ahhoz, hogy a megtámadott országot hosszú távon is támogassa.

A második pont a megfelelő hadiipari képességek kiépítése Ukrajnában és azon kívül, melynek köszönhetően az első pontot teljesíteni lehet.

A harmadik pont pedig az, hogy rongálni kell az orosz hadiipart, ipart, hogy ne tudja Moszkva folytatni agresszív, területszerző háborúját. Az ISW szerint ennek módja a szankciós kiskapuk bezárása mellett az is, hogy a nyugati országok többé nem tiltják meg Ukrajnának, hogy a nekik biztosított fegyvereket Oroszország területe ellen használják.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF