Japán-amerikai csúcstalálkozó volt Washingtonban
Globál

Japán-amerikai csúcstalálkozó volt Washingtonban

MTI
Az Egyesült Államok és Japán közötti védelmi és technológiai együttműködés elmélyítését ígérte Joe Biden amerikai elnök szerdán, amikor Washingtonban fogadta Kisida Fumio japán miniszterelnököt.

Az elnök a Fehér Házban tartott amerikai-japán csúcstalálkozót megelőzően, újságírók előtt elmondta, hogy a japán kormányfővel megvitatják annak módjait, hogy az indiai- és csendes-óceáni térség miként maradhat a világ egy nyitott és sikeres régiója. Joe Biden globális partnerségnek nevezte a két ország kapcsolatát és kijelentette, hogy sikerült elérni a 64 éve aláírt az amerikai-japán kölcsönös együttműködési és biztonsági megállapodás célját, amely egy megbonthatatlan szövetség kiépítése volt.

Az elnök egyben köszönetét fejezte ki, hogy Japán az ukrajnai háború kezdetétől kiállt az Oroszország elleni szankciók mellett, és több milliárd dollár támogatást nyújtott Ukrajna számára.

Kisida Fumio úgy fogalmazott, hogy Japán és az Egyesült Államok vezető szerepet tölt be a szabad és nyitott, jogállamiságon alapuló világrend fenntartásában és erősítésében, egymásnak pedig nélkülözhetetlen partnerei a fenntartható és befogadó gazdasági növekedés terén.

A szerdai amerikai-japán csúcstalálkozót követően, csütörtökön háromoldalúvá bővül a találkozó, amikor csatlakozik az amerikai elnökhöz és a japán miniszterelnökhöz a Fülöp-szigetek elnöke Ferdinand Marcos Jr. A várakozások szerint a csúcstalálkozó napirendjén szerepel a Dél-kínai-tengeren kialakult feszültség, Kína fellépése a régióban, valamint szóba kerül majd a gazdasági kapcsolatok szélesítése.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
hadsereg sorkatonaság mozgósítás nato fegyverkezés