Megmagyarázta, miért hasalt el valójában a rekordidőn belül megbukott brit miniszterelnök
Globál

Megmagyarázta, miért hasalt el valójában a rekordidőn belül megbukott brit miniszterelnök

Portfolio
A Guardian beszámolója szerint Liz Truss volt brit miniszterelnök arról ír hamarosan megjelenő memoárjában, hogy ha megfogadta volna a II. Erzsébet királynőtől kapott tanácsokat, lehet nem kényszerült volna hivatalba lépése után 49 nappal lemondásra.

Liz Truss volt brit konzervatív kormányfő jövő héten könyvesboltokba kerülő memoárjában azt is papírra veti, milyen tanácsokat kapott II. Erzsébet királynőtől, amikor 2022 szeptemberében találkoztak Truss miniszterelnöki kinevezését követően. Truss volt II. Erzsébet 15., és a királynő nem sokkal később bekövetkező halála okán egyben az utolsó miniszterelnöke.

Fogja vissza magát!

- adta tanácsul a 96 éves királynő Trussnak a politikus visszaemlékezése szerint. Truss kormányfősége idején szabadpiaci fordulatot és adócsökkentéseket hajtott végre, ami megrengette a brit gazdaságot. Emiatt mindössze 49 nappal azután, hogy megnyerte a Konzervatív Párton belüli versenyt Boris Johnson utódjaként,

ő lett a brit történelem során a legrövidebb ideig hivatalban lévő miniszterelnök.

Truss szerint bár a királynő feltűnően gyengélkedett élete végén, sokként érte őt a halálhíre, és arra gondolt, "Miért én? Miért most?". Mint írja, a nemzeti gyász idején határozottan ki kellett mozdulnia a komfortzónájából, és más miniszterelnökök esetleg jobban biztosítani tudták volna "a szükséges magasröptű retorikát és színpadias államférfiságot."

Talán hallgatnom kellett volna rá

- reflektál Truss az uralkodói útmutatásra és tiszavirág-életű Downing Street-i karrierjére, akit az azóta hivatalban lévő, de korántsem népszerű Rishi Sunak váltott. Lemondása óta Liz Truss pedig egyre csak arra törekszik, hogy a brit politika radikális jobbszárnyán pozicionálja magát a Donald Trump nevével fémjelzett amerikai CPAC-en (Konzervatív Politikai Akció Konferencia) történő felszólalásával is.

Címlapkép: Liz Truss brit miniszterelnök a parlamentbe indul a londoni kormányfői rezidenciáról, a Downing Street 10-ből, hogy az azonnali kérdésekre válaszoljon 2022. október 12-én. Címlapkép forrása: MTI

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Ukrán  légvédelem Odessza