Portfolio signature

Drasztikus bejelentésekkel borzolja a kedélyeket Európa erős embere – Oroszország kezére játszhat Macron verbális ámokfutása?

Egy február végi megszólalásában Emmanuel Macron francia elnök nem zárta ki, hogy nyugati országok katonákat küldjenek Ukrajnába. Kijelentésével hatalmas vihart kavart szerte a Nyugaton; több ország, különösen az Egyesült Államok és Németország sietett elhatárolódni, Lengyelország és a balti államok viszont jóval megértőbbnek bizonyultak. Macron kijelentése mögött egy stratégiai irányváltás szándéka állhatott, de a következmények arra utalnak, hogy a szándék visszafelé sült el, ami viszont Oroszország kezére játszhat. Vajon miért vált a korábban az Oroszországgal való tárgyalást szorgalmazó francia elnök a Nyugat első számú héjájává?

Heves reakciókat váltottak ki Macron szavai

Jelenleg nincs konszenzus szárazföldi csapatok küldéséről. De semmit nem szabad kizárni. Mindent meg fogunk tenni, amit kell, hogy Oroszország ne győzzön

mondta Emmanuel Macron francia elnök február 26-án egy párizsi találkozón, ahol több európai vezető – Macron mellett például Olaf Scholz német kancellár – tárgyalt Ukrajna támogatásának lehetőségeiről.

A francia államfő mondatai azonnal bejárták a nemzetközi sajtót, az egyes országok vezetői pedig a legmagasabb szinteken reagáltak rá. Olaf Scholz kategorikusan kijelentette:

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés