Fegyverkezésbe kezdett az olajállam, miután a fél országot elcsatolná a szomszédos riválisa
Globál

Fegyverkezésbe kezdett az olajállam, miután a fél országot elcsatolná a szomszédos riválisa

Portfolio
A guyanai kormány 39,5 millió euró értékben megállapodást kötött a francia OCEA S. A. vállalattal egy új tengeri járőrhajó beszerzéséről. A vásárlás összefüggésben van azzal, hogy az ország tart egy esetleges Venezuela elleni háborútól - írta a NavalNews.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

A guyanai kormány és a francia OCEA S.A. vállalat közötti megállapodás keretében Guyana egy új tengeri járőrhajót szerez be, melynek értéke 39,5 millió euró. Az új hajó a GDFS Berbice nevű, 35 méteres járőrhajót fogja kiegészíteni, amit a guyanai védelmi erők (GDF) parti őrsége 2021-ben vásárolt az Egyesült Államoktól mintegy 10 millió euróért.

A GDFS Berbice beszerzése részben a GDF parti őrség elöregedett zászlóshajójának, a River-osztályú aknakereső GDFS Essequibo-nak a leváltását célozta, melyet tavaly leselejteztek. A mostani megállapodás azt célozza, hogy a nemrégiben hatalmas olajvagyonra szert tevő ország modernizálja a védelmi képességeit. A guyanai kormány szerint az új hajó beszerzése kettős: hozzájárul az ország területeinek védelmében, valamint a Franciaországgal ápolt kapcsolatok elmélyítését is elősegíti.

Guyana nemrég került a nemzetközi figyelem középpontjába, miután Venezuela bejelentette igényét az ország területeinek jelentős részére.

A konfliktus az Essequibo régiót (ennek területe majdnem 160 ezer négyzetkilométer, ami közel Magyarország területének kétszerese) érinti, melyet nemzetközi szinten Guyana részeként ismernek el. A vita tavaly év végén mérgesedett el, amikor Venezuelában népszavazást tartottak a régió hovatartozását illetően, majd bejelentették, hogy jogot formálnak az említett térség ellenőrzésére és annak gazdag tenger alatti olajlelőhelyeire.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Fred Marie/Art In All Of Us/Corbis via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ukrám harckocsi Ocseretine