Fegyverkezésbe kezdett az olajállam, miután a fél országot elcsatolná a szomszédos riválisa
Globál

Fegyverkezésbe kezdett az olajállam, miután a fél országot elcsatolná a szomszédos riválisa

Portfolio
A guyanai kormány 39,5 millió euró értékben megállapodást kötött a francia OCEA S. A. vállalattal egy új tengeri járőrhajó beszerzéséről. A vásárlás összefüggésben van azzal, hogy az ország tart egy esetleges Venezuela elleni háborútól - írta a NavalNews.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

A guyanai kormány és a francia OCEA S.A. vállalat közötti megállapodás keretében Guyana egy új tengeri járőrhajót szerez be, melynek értéke 39,5 millió euró. Az új hajó a GDFS Berbice nevű, 35 méteres járőrhajót fogja kiegészíteni, amit a guyanai védelmi erők (GDF) parti őrsége 2021-ben vásárolt az Egyesült Államoktól mintegy 10 millió euróért.

A GDFS Berbice beszerzése részben a GDF parti őrség elöregedett zászlóshajójának, a River-osztályú aknakereső GDFS Essequibo-nak a leváltását célozta, melyet tavaly leselejteztek. A mostani megállapodás azt célozza, hogy a nemrégiben hatalmas olajvagyonra szert tevő ország modernizálja a védelmi képességeit. A guyanai kormány szerint az új hajó beszerzése kettős: hozzájárul az ország területeinek védelmében, valamint a Franciaországgal ápolt kapcsolatok elmélyítését is elősegíti.

Guyana nemrég került a nemzetközi figyelem középpontjába, miután Venezuela bejelentette igényét az ország területeinek jelentős részére.

A konfliktus az Essequibo régiót (ennek területe majdnem 160 ezer négyzetkilométer, ami közel Magyarország területének kétszerese) érinti, melyet nemzetközi szinten Guyana részeként ismernek el. A vita tavaly év végén mérgesedett el, amikor Venezuelában népszavazást tartottak a régió hovatartozását illetően, majd bejelentették, hogy jogot formálnak az említett térség ellenőrzésére és annak gazdag tenger alatti olajlelőhelyeire.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Fred Marie/Art In All Of Us/Corbis via Getty Images

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Vovcsanszk tűz