Friss térkép mutatja: tényleg megállíthatatlanul robog az összeomlás felé Peking szövetségese
Globál

Friss térkép mutatja: tényleg megállíthatatlanul robog az összeomlás felé Peking szövetségese

Portfolio
Viszonylag nehezen átlátható a helyzet Mianmarban, ahol immár negyedik éve dúl a polgárháború. Egy friss térkép viszont jól mutatja, hogy miért egyre nagyobbak az aggodalmak a puccsista rezsimben.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Az elmúlt hónapokban egyre-másra jöttek a hírek arról, hogy Mianmarban a kormánycsapatok több fontos területet elveszítettek. A helyzet azonban nehezen átlátható az országban, gyakran egymásnak ellentmondó hírek jönnek arról, hogy egy adott térséget vagy várost éppen ki ellenőriz. Ezért megy ritkaságszámba, ha egy olyan térképet tesznek közzé, amelyen az éppen aktuális helyzet látható, különösen, ha a folyamat is ábrázolva van.

A videón az látható, hogy a különböző színekkel jelzett felkelők csoportjai egyre több területet szereznek meg a világoszöld színnel jelzett kormányerőktől. A folyamat a 2023 év végétől mutatja be folyamatosan az eseményeket, amely alátámasztja, hogy a kormány egyre kevésbé ura a helyzetnek. A napokban jött a hír, hogy a rezsim katonái elveszítették a kulcsfontosságú határátkelőnek számító Myawaddy városát, valamint, hogy a kormányellenes fegyveresek rendszeresen támadják olcsó drónokkal a katonai elitet.

Najpjidó helyzetét csak tetézi, hogy a legfontosabb szövetségesei egyre inkább elfordulni látszanak, nemrégiben Peking figyelmeztető hadgyakorlatot tartott a határ közelében. Ezzel azt akarták jelezni, hogy fel vannak készülve a térségi események eszkalációjára. A katonai rezsimnek eddig Oroszország és Kína számított a legfontosabb partnerének.

Címlapkép forrása: Valeria Mongelli/Anadolu via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
ukrán aknaszedő jármű