Hatalmas katonai fejlesztésekkel törne be a globális nagyhatalmak közé a világ legnépesebb országa
Globál

Hatalmas katonai fejlesztésekkel törne be a globális nagyhatalmak közé a világ legnépesebb országa

Portfolio
India szeretné megerősíteni a védelmi-katonai pozícióját a világban, különösen a két riválisával szemben. A fegyverkezés mellett Újdelhi figyelmet fordít a bázisok fejlesztésére is, különösen a haditengerészeti központok modernizálását helyezi központba - írta az EurasianTimes.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Karwarban, a nyugati tengerparton helyezkedik el az INS Kadamba, amely az indiai haditengerészet egyik kulcsfontosságú bázisa. Itt állomásozik az INS Vikramaditya repülőgép-hordozó is. A stratégiai fontosságú kikötőben található India első hajóemelő létesítménye, amely képes akár tengeralattjárókat és hadihajókat kiemelni és dokkolni. A fekvése miatt a sokszor hasonlítják össze az Egyesült Államok norfolki bázisával Virginiában, mivel hasonlóan kiemelkedő a jelentősége.

A bázis földrajzi fekvése már az 1971-es indiai-pakisztáni háború során is nagy hasznára vált Újdelhinek, mivel ez nagyobb operatív rugalmasságot biztosított a haditengerészet számára. Közvetlenül a világ egyik legfontosabb kereskedelmi útvonala mellett fekszik, valamint elég távol van ahhoz Pakisztántól, hogy a muszlim hatalom légiereje ne jelentsen fenyegetést. Jelentőségét emeli, hogy az INS Kadamba

az első olyan műveleti bázis Indiában, amely teljes mértékben a haditengerészet ellenőrzése alatt áll, lehetővé téve a flotta zavartalan pozicionálását és manőverezését.

India másik két tengerészeti bázisa Mumbaiban és Visakhapatnamban található, amelyek kereskedelmi kikötőkön belüli enklávékban vannak. Ezekben a helyeken a hadihajók mozgása korlátozott lehet háborús időkben. A karwari természetes mélyvízi kikötő alkalmas nagy repülőgép-hordozók, rombolók, lopakodó fregattok és tengeralattjárók fogadására is. Jelenleg a bázis legfontosabb funkciója az indiai felszíni és tengeralattjáró flotta karbantartása és javítása.

A katonai nagyhatalmi terveket ápoló indiai vezetés igyekszik kihasználni a kikötő előnyeit, ezért további fejlesztésekkel igyekeznek növelni a jelentőségét. R Hari Kumar admirális 2023. április 9-én avatott fel Karwarban egy új mólót és lakóépületet, amely egy nagyobb kapacitásbővítési program része. A jövőben további beruházásokat terveznek, amellyel akár 150 hadihajót vagy tengeralattjárót is képes lesz fogadni a bázis. A közelben egy légikikötő felépítését is tervezik, amelynek a tervek szerint 2025-re kell kész lennie. Az Alageriben tervezett létesítmény feladata az lesz, hogy az ettől északabbra található katonai repteret tehermentesítse.

A lépésekkel Újdelhi tovább akarja erősíteni az indiai-óceáni jelenlétét, amelyet a legfontosabb geostratégiai területnek tart.

Az elmúlt években Kína egyre gyakrabban jelent meg a térségben, amely aggodalmakkal töltötte el az indiai vezetést.

Címlapkép forrása: Niharika Kulkarni/NurPhoto via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
ukrám harckocsi Ocseretine