Idén már a második norvég miniszter mondott le plágiumvád miatt
Globál

Idén már a második norvég miniszter mondott le plágiumvád miatt

MTI
Doktori disszertációjával kapcsolatos plágiumvád miatt lemondott pénteken a norvég egészségügyi miniszter. Idén ő a második tárcavezető a norvég kormányban, aki plágiumvádak miatt távozni kényszerül.

A 2021 októberében hivatalba lépett Ingvild Kjerkol egy nappal azt követően mondott le, hogy a norvégiai Nord Egyetem egy vizsgálat után arra a következtetésre jutott, hogy a volt miniszter 2021-ben beadott doktori disszertációja "nem kis mértékben tartalmaz plágiumot".

Kjerkollal közös sajtótájékoztatóján Jonas Gahr Störe miniszterelnök elmondta, a vizsgálat a plágium szándékosságát is megállapította, ezért a kormány arra a következtetésre jutott, hogy Kjerkolnak le kell mondania.

Maga Kjerkol azt mondta, sem neki, sem szerzőtársának nem volt szándékában mások munkáját lemásolnia. "Bár fáj, ha az embernek nem hisznek, el kell fogadni, hogy az egyetem más véleményen van" - jelentette ki.

Kjerkol idén már a második miniszter a norvég kormányban, aki plágiumvádak miatt lemondott. Januárban Sandra Borch felsőoktatási és kutatási miniszter távozott a tárca éléről, miután egy egyetemista felfedezte, hogy Borch szakdolgozata - beleértve az elütéseket is - megegyezik egy másik szerző munkájával.

Störe kormányában tavaly is történtek személycserék: Anniken Huitfeldt külügyminisztert októberben váltották le, miután kiderült a férjéről, hogy - házastársa tudta nélkül - évekig részvényekkel kereskedett, a tárcavezetőnek pedig magyarázkodnia kellett hivatali döntéseiről házastársa potenciális meggazdagodásával összefüggésben.

Címlapkép forrása: Tomas Tkacik/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Kiszámoló

Így is lehet: az adakozás James Bondja

Írtam nemrég a gazdagokról (meg úgy általában a kapzsiságról), azokról, akik annyi pénzt felhalmoznak, hogy fogalmuk sincs, mit tudnának vele kezdeni még az ükunokáik ükunokái is. (Minden r

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ukrán aknaszedő jármű