Már senki sincs biztonságban Kína szomszédjában: szabályosan vadásznak a kormánytagokra a felkelők
Globál

Már senki sincs biztonságban Kína szomszédjában: szabályosan vadásznak a kormánytagokra a felkelők

Portfolio
Mianmarban a lázadók egyre gyakrabban vetnek be drónokat a kormányerők ellen. A trend egyre aggasztóbb tendenciát mutat a Najpjidó számára, mivel több vezetőt is célba vesznek a támadásaik során – számolt be a Nikkei Asia.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

A több mint három éve tartó mianmari polgárháborúban egyre súlyosabb helyzetbe kerül a puccsista kormány. A lázadók folyamatosan foglalnak el újabb területeket, immáron az ország fő kereskedelmi ütőerének számító útvonalai felett is átvették az ellenőrzést.

A lázadók sikeréhez az is hozzájárulhat, hogy egyre nagyobb arányban alkalmazzák az egyszerű drónokat a kormány csapatai ellen.

Az olcsó eszközöket a hét elején Soe Win altábornagy ellen vetették be, aki Mianmar második számú katonai vezetője. A jelentések szerint a parancsnok éppen megbeszélést tartott egy védett létesítményeben, amikor drónok csapódtak be az épületbe. A hírek szerint a Mon államban elkövetett támadásban megsérült az altábornagy, valamint az objektum mellett parkoló helikopter veszett oda. A kormányellenes Nemzeti Egységkormánytól (NUG) származó információk szerint hétfőn kettő, majd kedden öt drón támadta a rezsim ellenőrzése alatt álló épületet.

Múlt hét szombaton Mianmar miniszterelnök-helyettesének és az egyik legfontosabb katonai vezetőnek, Mya Tun Oonak a konvoját találták el a felkelők. Akkor a tábornok nem sérült meg a merényletkísérletben. Azt a támadást a Karen Nemzeti Védelmi Szervezet (KDNO) vállalta magára.

Az elmondások szerint a felkelők előre értesültek arról, hogy a célszemély mikor és hol fog tartózkodni, amely arra utal, hogy valaki információkat szivárogtat ki a kormányerők kötelékéből.

A fővárost sem kerülték el a lázadók drónjai, egy katonai bázisra csaptak le a hét elején. Az elmondások alapján akkor Min Aung Hlaing a rezsim vezetőjének magánrezidenciáját akarták megtámadni a felkelők.

Az elmúlt hetekben a felkelők jelentős területeket szereztek meg a kormánytól, ám ebben segítségükre volt a reguláris hadsereg számára nehezen járható terep. Az ország közepén található síkságokon viszont a jelentős nehézfegyverzettel rendelkező rezsim van előnyben, de az olcsó drónok éppen itt billenthetik vissza az erőegyensúlyt.

Címlapkép forrása: Lamin Tun/Anadolu Agency/Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Ukrán  légvédelem Odessza