Elfoglalt egy izraeli hajót az Iszlám Forradalmi Gárda
Globál

Elfoglalt egy izraeli hajót az Iszlám Forradalmi Gárda

Portfolio
Egy Izraelhez köthető konténerszállító hajót foglalt el a Hormuzi-szoros közelében az Iszlám Forradalmi Gárda, ami tovább fokozza a közel-keleti feszültségeket, különösen miután Izrael iráni félkatonai vezetőket ölt meg Szíriában - tudósított a Politico.

Az Iszlám Forradalmi Gárda egy konténerhajót foglalt el a Hormuzi-szoros közelében, miután Izrael iráni félkatonai vezetőket ölt meg Szíriában. Az iráni állami média szerint a lefoglalt hajó az MSC Aries, ami portugál zászló alatt közlekedett és 25 fős legénységet szállított, Izraelhez köthető. A hajót helikopterről érkező kommandósok szállták meg, majd Irán felé terelték.

Az esemény a közel-keleti térségben kialakult feszültség kulcsfontosságú pillanatában történt. Várakozások szerint Irán megtorlást tervezett Izrael ellen azután, hogy izraeli erők iráni félkatonai vezetőket öltek meg Szíriában. Az Egyesült Államok és szövetségesei igyekeztek meggyőzni Iránt arról, hogy tartózkodjon a támadástól, figyelmeztetve arra, hogy egy ilyen lépés súlyosabb regionális konfliktushoz vezethet.

Daniel Hagari ellentengernagy, az Izraeli Védelmi Erők képviselője videós nyilatkozatban reagált az eseményre. Hangsúlyozta, hogy Izrael kész védekezni az iráni agresszióval szemben és válaszlépésekre is felkészült. Joe Biden amerikai elnök is megszólalt az ügyben, hangsúlyozva az Egyesült Államok elkötelezettségét Izrael védelme mellett és figyelmeztette Iránt a további provokációk mellőzésére.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
grúz parlament