Aggasztó figyelmeztetés jött: Ukrajna még az idén vereséget szenvedhet
Globál

Aggasztó figyelmeztetés jött: Ukrajna még az idén vereséget szenvedhet

Portfolio
Sir Richard Barrons, a brit egyesített erők korábbi parancsnoka szerint komoly veszély fenyegeti Ukrajnát, hogy 2024-ben vereséget szenvedhet Oroszországtól. Kijev kritikusan alacsony lőszer-, csapat- és légvédelmi készletekkel küzd, miközben Oroszország egy nyári offenzívára készül - írta a BBC.

Sir Richard Barrons, a brit egyesített erők korábbi parancsnoka a BBC-nek nyilatkozva aggodalmát fejezte ki Ukrajna helyzetével kapcsolatban. Nyilatkozatában arra figyelmeztetett, hogy az ország már 2024-ben vereséget szenvedhet Oroszországtól. Barrons szerint fennáll a veszélye annak, hogy Ukrajna elveszítheti a háborút, mivel úgy érezhetik, nincs esélyük a győzelemre. Ezáltal felmerül a kérdés, hogy az emberek miért folytatnák a harcot és áldoznák életüket védekezés céljából.

Ukrajna jelenleg nem áll ezen a ponton, de erőforrásai - beleértve a lőszer-, csapat- és légvédelmi kapacitásokat - kritikusan csökkennek.

A tavalyi ellentámadás nem hozta meg a várt eredményeket az oroszok elfoglalt területein, és most Oroszország egy nyári offenzívára készül.

Barrons tábornok szerint az orosz offenzíva várható formája világos: Oroszország a jelentős tüzérségi és lőszerkészletében fellépő előnyét kihasználva, valamint újszerű fegyverekkel - mint például a FAB siklóbomba - megerősített szárazföldi csapatokkal fogja megtámadni Ukrajnát. Ezek az intézkedések várhatóan komoly kihívást jelentenek majd az ukrán védelem számára. A tábornok előrejelzi egy nagyobb orosz offenzíva bekövetkeztét "valamikor ezen a nyáron", amelynek célja túlmenni az apró előnyökön és áttörni az ukrán vonalakat. Amennyiben ez megtörténik, fennáll annak kockázata, hogy az orosz erők olyan ukrán területekre hatolnak be, amelyeket az ukrán fegyveres erők nem tudnak megvédeni.

Dr. Jack Watling, a Royal United Services Institute szárazföldi hadviseléssel foglalkozó vezető munkatársa Ukrajna előtt álló egyik legnagyobb kihívás az lesz, hogy képes legyen megvédeni egy nagyon hosszú frontvonalat. Watling úgy véli, hogy Ukrajna területet fog veszíteni; kérdés csak az, hogy mennyit és mely lakossági központokat érinti ez.

Az orosz vezérkar még nem döntött arról, hogy mely irányba koncentrálják erőiket. Lehetséges célpontjaik nagyjából három nagy helyszínre oszthatók fel, ezek Harkiv, Zaporizzsja, és Donbasz.

Címlapkép forrása: Wolfgang Schwan/Anadolu via Getty Images

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Vovcsanszk tűz