Aggasztó figyelmeztetés jött: Ukrajna még az idén vereséget szenvedhet
Globál

Aggasztó figyelmeztetés jött: Ukrajna még az idén vereséget szenvedhet

Portfolio
Sir Richard Barrons, a brit egyesített erők korábbi parancsnoka szerint komoly veszély fenyegeti Ukrajnát, hogy 2024-ben vereséget szenvedhet Oroszországtól. Kijev kritikusan alacsony lőszer-, csapat- és légvédelmi készletekkel küzd, miközben Oroszország egy nyári offenzívára készül - írta a BBC.

Sir Richard Barrons, a brit egyesített erők korábbi parancsnoka a BBC-nek nyilatkozva aggodalmát fejezte ki Ukrajna helyzetével kapcsolatban. Nyilatkozatában arra figyelmeztetett, hogy az ország már 2024-ben vereséget szenvedhet Oroszországtól. Barrons szerint fennáll a veszélye annak, hogy Ukrajna elveszítheti a háborút, mivel úgy érezhetik, nincs esélyük a győzelemre. Ezáltal felmerül a kérdés, hogy az emberek miért folytatnák a harcot és áldoznák életüket védekezés céljából.

Ukrajna jelenleg nem áll ezen a ponton, de erőforrásai - beleértve a lőszer-, csapat- és légvédelmi kapacitásokat - kritikusan csökkennek.

A tavalyi ellentámadás nem hozta meg a várt eredményeket az oroszok elfoglalt területein, és most Oroszország egy nyári offenzívára készül.

Barrons tábornok szerint az orosz offenzíva várható formája világos: Oroszország a jelentős tüzérségi és lőszerkészletében fellépő előnyét kihasználva, valamint újszerű fegyverekkel - mint például a FAB siklóbomba - megerősített szárazföldi csapatokkal fogja megtámadni Ukrajnát. Ezek az intézkedések várhatóan komoly kihívást jelentenek majd az ukrán védelem számára. A tábornok előrejelzi egy nagyobb orosz offenzíva bekövetkeztét "valamikor ezen a nyáron", amelynek célja túlmenni az apró előnyökön és áttörni az ukrán vonalakat. Amennyiben ez megtörténik, fennáll annak kockázata, hogy az orosz erők olyan ukrán területekre hatolnak be, amelyeket az ukrán fegyveres erők nem tudnak megvédeni.

Dr. Jack Watling, a Royal United Services Institute szárazföldi hadviseléssel foglalkozó vezető munkatársa Ukrajna előtt álló egyik legnagyobb kihívás az lesz, hogy képes legyen megvédeni egy nagyon hosszú frontvonalat. Watling úgy véli, hogy Ukrajna területet fog veszíteni; kérdés csak az, hogy mennyit és mely lakossági központokat érinti ez.

Az orosz vezérkar még nem döntött arról, hogy mely irányba koncentrálják erőiket. Lehetséges célpontjaik nagyjából három nagy helyszínre oszthatók fel, ezek Harkiv, Zaporizzsja, és Donbasz.

Címlapkép forrása: Wolfgang Schwan/Anadolu via Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Ukrán  légvédelem Odessza