Beismerték: érzékeny veszteséget is szenvedett Izrael szombat éjjel
Globál

Beismerték: érzékeny veszteséget is szenvedett Izrael szombat éjjel

Portfolio
A The Jerusalem Post beszámolt arról, hogy Izrael egyik legfontosabb légibázisát érték találatok szombat éjjel, amelyben károkat is okozott Irán támadása. Az újság elárulta, hogy pontosan milyen károkat szenvedtek el a manőver során.

A szombat éjjel elkövetett rakéta- és dróntámadás során az eszközök döntő többségét semlegesítették az izraeli, valamint a szövetségesek rendszerei, a beszámolók szerint 99 százalékos hatékonysággal hatástalanították a támadást. Ennek ellenére volt néhány eszköz, amely célt ért, és károkat is okozott. Az egyik ilyen célpont az Izrael délkeleti részén található Nevatim légibázis volt, ide összesen öt eszköz csapódott be. Erről felvételek is láthatóak, azokat itt tudja megnézni:

A támadás során több raktárépület, valamint a fő kifutópálya is megsérült, a károk helyreállítása jelenleg is zajlik. A legnagyobb veszteséget azonban egyértelműen a C-130-as típusú Hercules szállítógép megsérülése jelenti. Az elmondások szerint a kár nem elhanyagolható, de lényegesen kisebb, mint amekkorát Teherán eredetileg okozni szándékozott. Hoszein Amir-Abdollahian iráni külügyminiszter korábban azt mondta, hogy az akcióban az izraeli F-35-ös vadászgépek századaira terveztek csapást mérni.

A szombat éjjeli támadás során a térség számos országából indítottak rakétákat, így Libanonból, Szíriából, Irakból és Jemenből is, de ezek jelentős rését még azelőtt semlegesítették, hogy elérték volna a zsidó állam légterét. Háromszáz feletti eszköz több mint 60 tonna robbanóanyagot szállított.

Címlapkép forrása: Boris Roessler/picture alliance via Getty Images

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

HitelesAndrás

Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja 2011-ben kezdtem dolgozni egy Takarékszövetkezetben… az azóta eltelt 13 év alatt eszméletlen sokat tanultam, n

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ukrán tüzér