Eszkalációtól tart Moszkva, önmérsékletre intett a konfliktusban
Globál

Eszkalációtól tart Moszkva, önmérsékletre intett a konfliktusban

Portfolio
Oroszország aggodalmát fejezte ki a Közel-Keleten fokozódó feszültségek miatt. Önmérsékletre szólította fel a térség országait, hangsúlyozva a politikai és diplomáciai megoldások fontosságát - közölte a Reuters.

Oroszország aggodalmát fejezte ki a Közel-Keleten fokozódó feszültségek miatt, utalva az Irán és Izrael közötti legutóbbi konfliktusra. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hangsúlyozta, hogy az eszkaláció minden érintett fél számára káros lenne.

Peszkov arra kérte a régió országait, hogy legyenek mértékletesek és keressék a politikai, valamint diplomáciai megoldásokat.

Az események hátterében Irán áll, amely drón- és rakétatámadásokat indított Izrael ellen. Ez a lépés válasz volt egy feltételezett izraeli támadásra, ami április 1-jén érte az iráni nagykövetséget Szíriában. Ebben az incidensben az Forradalmi Gárda (IRGC) több magas rangú tisztjét is elvesztette. Az izraeli csapás után hónapokig tartó összecsapások zajlottak Izrael és Irán szövetségesei között.

Oroszország nem bírálta nyíltan Iránt ezekért a támadásokért. Moszkva szerint Teherán azt állította, hogy cselekedete önvédelemből történt, válaszul egy izraeli támadásra az iráni nagykövetség ellen. Oroszország elítélte ezt a lépést. Az esetet követően Vlagyimir Putyin elnök külügyminisztere, Szergej Lavrov telefonon egyeztetett Hoszein Amirabdollahian iráni kollégájával.

Címlapkép forrása: Contributor/Getty Images

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

Kiszámoló

Így is lehet: az adakozás James Bondja

Írtam nemrég a gazdagokról (meg úgy általában a kapzsiságról), azokról, akik annyi pénzt felhalmoznak, hogy fogalmuk sincs, mit tudnának vele kezdeni még az ükunokáik ükunokái is. (Minden r

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Ukrán BM-21 Grad