Külföldön toboroz katonákat az orosz hadsereg, mesés fizetést ígérnek
Globál

Külföldön toboroz katonákat az orosz hadsereg, mesés fizetést ígérnek

Portfolio
Ma is közzétette szokásos napi jelentését a brit védelmi minisztérium hírszerzési osztálya. Ezúttal az orosz haderő veszteségeiről és a külföldi önkéntesek toborzásáról írnak.

A londoni védelmi minisztérium napi ukrajnai háborús jelentésében a következő megállapításokat lehet olvasni:

  • Oroszország külföldről toboroz harcosokat Ukrajnába. Az önkénteseknek a szerződés aláírásakor 2000 dollárt (kb. 740 ezer forint), aztán 2200 dollár havi fizetést (kb. 810 ezer forint), orosz útlevelet, ingyenes egészségügyi ellátást és kiképzést ajánlanak. Azt ígérik, hogy „különleges egységekben” fognak harcolni az ukrán fronton.
  • Az önkénteseket toborzó marketinganyagokat online Örményországban sé Kazahsztánban is terjesztik, más bérezéssel. Az innen származó önkéntesek 1973 dolláros havi bért és 5140 dolláros fegyverpénzt ígérnek. Emellett aktívan toboroznak Nepálban és Indiában is.
  • A britek szerint azok, akik csatlakoztak az orosz haderőbe, többnyire katonai kiképzéssel nem rendelkező vendégmunkások, akiket kényszerítettek, vagy az anyagi fizetséggel csábítottak el. A britek szerint eddig kevesen éltek ezzel a lehetőségekkel és nem új egységekbe, hanem a reguláris erőkbe integrálták őket. London megállapítja: Oroszország 913 katonát veszít minden nap Ukrajnában, a veszteségek pótlására pedig nem akarnak mozgósítást használni, félve ennek politikai következményeitől.

Széljegyzeten érdemes megjegyezni: a 913-as napi veszteségszám extrém magasnak tűnik, nem tudni, ezt az információt honnan szedték a brit elemzők. Ha ez igaz, a britek szerint Oroszország már több mint 700 ezer katonát elvesztett Ukrajnában, ez talán eddig a valaha volt, legmagasabb becslés. Lehet, hogy a brit elemzők csak a közelmúlt ütközeteinek veszteségszámát tették közzé, de erre explicit nem tértek ki.

Címlapkép forrása: Getty Images

HitelesAndrás

Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja 2011-ben kezdtem dolgozni egy Takarékszövetkezetben… az azóta eltelt 13 év alatt eszméletlen sokat tanultam, n

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A második világháború óta a legnagyobb puccs készült Németországban – Mi lett volna, ha megdöntik az államrendet a Reichsbürgerek?
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború frontvonal harcok percől percre frissítés