Előfizetői tartalom

ISW: egyre vadabb forgatókönyvek születnek az orosz győzelem esetére, Magyarország is veszélyben lehet

Portfolio
A washingtoni Instutite for the Study of War agytröszt elemzése szerint amerikai katonai segítségnyújtás további késleltetése Ukrajnának drámai orosz térnyerést eredményezhet, ami végül az orosz győzelemhez vezethet. A gyors segítség viszont még stabilizálhatja Ukrajna helyzetét, erősítve ezzel a NATO védelmi képességét és csökkentve a jövőbeli orosz agresszió kockázatát. A tanulmány felvázolt pár lehetséges forgatókönyvet is, amelyben Magyarország is szerepet kap.

A jelentés szerint az amerikai kormányzat jelenlegi vitája az Ukrajnának nyújtott további katonai segítségről részben abból a feltételezésből ered, hogy a konfliktus patthelyzetben van, függetlenül az Egyesült Államok beavatkozásától. Szerinte ez a nézet azonban téves. Az orosz erők előnyre tesznek szert az amerikai segítség késlekedése miatt, amely lehetővé teszi számukra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés