Kipróbált orosz harcosok jelenhetnek meg Ukrajna határainál
Globál

Kipróbált orosz harcosok jelenhetnek meg Ukrajna határainál

Portfolio
Az Institute for the Study of War (ISW) amerikai védelmi elemzőintézet hétfői jelentése arról ír, hogy egy orosz belső forrás szerint Oroszország arra készül, hogy az egykori Wagner zsoldoscsoportnak jelenleg az Afrika Hadtestben harcoló egyes elemeit az ukrán határhoz közeli Belgorodi területre telepítik át.

A Wagner csoport Afrikában állomásozó fegyvereseiből Jevgenyij Prigozsin néhai zsoldosvezér halálát követően kezdte el létrehozni Moszkva az Afrika Hadtestet. Az átszervezéssel Andrej Averjanov altábornagyot, az orosz katonai hírszerzés, a GRU magas rangú tisztjét bízták meg. A belső forrás szerint azonban Averjanovnak nem sikerült a Kreml által kitűzött határidőre teljesíteni a feladatot, hogy a zsoldosokból egy az orosz védelmi minisztérium ellenőrzése alatt álló alakulatot hozzon létre.

A belső forrás szerint

Moszkva most arra készül, hogy az Afrika Hadtest egyes elemeit a Belgorodi területre telepítsék át.

Averjanov tavaly tagja volt annak a delegációnak, amely Burkina Fasóba, Nigerbe és Maliba látogatott, hogy a puccsal hatalomra jutott katonai juntákkal tárgyaljanak a további orosz támogatásról. Az orosz érdekeket Afrikában korábban a Wagner zsoldoscsoport képviselte, de Prigozsin halála után az orosz védelmi minisztérium a saját kezébe vette az irányítást.

Az átszervezéssel megbízott Averjanov a GRU-n belül a hírhedt 29155-ös egység vezetője, amely külföldön hajt végre szabotázsakciókat és merényleteket. Hozzájuk köthető egy csehországi lőszerraktár elleni két támadás, egy bolgár fegyverkereskedő elleni két merényletkísérlet, a volt montenegrói miniszterelnök elleni merényletkísérlet, illetve Szergej Szkripal kiugrott GRU-ügynök elleni merényletkísérlet. Averjanov állítólag a Prigozsin elleni merénylet végrehajtásában is szerepet játszott.

Nemrég több lap nyomozása derítette ki, hogy a 29155-ös egység lehet felelős a Havanna-szindrómás esetekért, vagyis amerikai követségi dolgozókat és hírszerzőket érő rejtélyes megbetegedésekért.

A 29155-ös egység tevékenységéről ebben a cikkünkben írtunk:

Címlapkép forrása: Artem Priakhin/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Ukrán  légvédelem Odessza