Megtetszett az oroszoknak a háború legrondább tankdizájnja, csináltak hát egy újat
Globál

Megtetszett az oroszoknak a háború legrondább tankdizájnja, csináltak hát egy újat

Portfolio
A múlt héten az ukrajnai háborút követő olvasók végig követhették az orosz "teknőstank" rövid tündöklését, majd annál gyorsabb bukását. A történet azonban úgy tűnik trilógiává bővül, hiszen feltűnt a háború valószínűleg legbizarrabb harckocsijának nagytestvére is.

Az eredeti teknőstank funkciója bő egy héttel a kilövése után is kérdéses: egyes források szerint a jármű aknaszedésre lett átalakítva, bár hiányzott róla minden, ilyen feladat ellátásához szükséges kiegészítés. Sokkal valószínűbb az, hogy a páncélos legénysége úgy döntött, a forgó torony hanyagolható kellék akkor, amikor a túlélés a tét, ezért húztak fel egy furcsa kiegészítő páncélzatot a járműre.

Az első "prototípus" nem volt sem kicsi, sem pedig mozgékony, pedig a szovjet harckocsifejlesztés alapvető doktrínája éppen ez a két elem lenne. Nem is számítottunk arra, hogy feltűnik a fronton valami, ami még ennél is bizarrabb.

Tévedtünk.

Drónról készült felvételek alapján ugyanis megjelent a fronton egy újabb extra páncélzattal ellátott harckocsi (ezen a ponton a típusát már meg sem próbáljuk tippelni), ami már egyáltalán nem akar egy második világháborús, forgó torony nélküli tankvadászra hasonlítani. Jobb híján "istállótank" néven emlegetik, kiegészítő védelme pedig a rejtőzködés legapróbb reményét is kukázza.

Apró érdekesség, hogy az extra páncélzat tetejére az oroszok egy drónelhárító zavarórendszert is felszereltek, ami azért furcsa, mert első ránézésre a páncélzat az említett fegyvereken kívül más lőszert nem igen lehet képes megfogni, tehát mondhatjuk, hogy az oroszok a dupla "drónvédelem" érdekében tettek lényegében használhatatlanná tették a tankjukat.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Ukrán  légvédelem Odessza