Ez nem fog tetszeni Izraelnek: amerikai hadihajók sora érkezik a Gázai övezet partjaihoz
Globál

Ez nem fog tetszeni Izraelnek: amerikai hadihajók sora érkezik a Gázai övezet partjaihoz

Portfolio
Az Egyesül Államok haditengerészetének több hajója is megérkezik hamarosan a Gázai övezet partvidékére. A hadműveletet azért rendelte el Washington, hogy a súlyosbodó humanitárius válság enyhítésében segítsenek – számolt be a The Jerusalem Post.

Az amerikai hadsereg hajói még március 12-én indultak az Egyesült Államok keleti partvidékén található Fort Eustis bázisról, majd át kellett kelniük az Atlanti-óceánon. A céljukat még nem érték el, egyelőre a görög Kréta szigeténél járnak, de innen már napokon belül elérhetik a céljaikat. A hajóhadban az amerikai hadsereg öt vízi járműve érkezik meg hamarosan Gázához: a USAV James A. Loux (LSV-6), a USAV Montorrey (LCU-2030), a USAV Matamoros (LCU-2026), a USAV General Frank S. Besson Jr. (LSV-1) és a USAV Wilson Wharf (LCU-2011).

A hadihajók feladata az lesz, hogy egy dokkolót állítsanak fel a palesztin területek előtt, hogy azon a segélyszállítmányokat szállító járművek is ki tudjanak pakolni.

Azt még nem tudni, hogy pontosan mikorra fejeződhet be a hadművelet.

Izrael korábban több alkalommal is túlzónak nevezte a Gázai övezetről humanitárius helyzetével kapcsolatos híreket, de az elmúlt időszakban több folyosót is nyitott a segélyszállítmányok számára. Az Egyesült Államok az elmúlt hónapokban egyre hangosabban szólította fel szövetségesét, hogy tegyen eleget a palesztin lakosságú terület katasztrófájának elhárításához szükséges kéréseknek és engedje be a segélyszállítmányokat.

Jeruzsálem korábban azért vonakodott bármilyen szállítmányt beengedni a területre, mivel a háborút megelőzően a Hamász rendszeresen különböző csempészútvonalakon juttatta be a fegyvereket a Gázai övezetbe. Ennek egyik fontos útvonala volt a tenger felől érkező szállítmány. Az izraeli vezetők attól tartottak, hogy a szigorú korlátozások lazításával újabb utánpótláshoz jutnak az izraeli haderő ellen harcoló fegyveresek.

Címlapkép forrása: Ali Jadallah/Anadolu Agency/Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A második világháború óta a legnagyobb puccs készült Németországban – Mi lett volna, ha megdöntik az államrendet a Reichsbürgerek?
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború frontvonal harcok percől percre frissítés